Baykar'a tam yetki verildi! Kardeş ülkede tarihi adım

Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Vügar Mustafayev, Bayraktar Teknoloji Azerbaycan şirketinin ülkede faaliyet göstermesi için gerekli olan özel lisansı Haluk Bayraktar'a takdim etti.
Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Vügar Mustafayev Türkiye’nin savunma sanayisindeki öncü şirketlerinden Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ile Bakü’de önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğinin daha da ileriye taşınması ve yeni projeler ele alındı.
SAVUNMA İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
Toplantıda, Azerbaycan’ın savunma sanayisinin güçlendirilmesi ve Baykar ile ortak projelerin genişletilmesi konularında kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunuldu. Vüqar Mustafayev, Bayraktar'ı Azerbaycan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki savunma sanayi iş birliğinin stratejik önemine dikkat çekti.
BAYKAR AZERBAYCAN SAHASINDA
Görüşmenin sonunda Vüqar Mustafayev, Baykar'ın Azerbaycan'da faaliyet göstermesi için gerekli olan özel lisansı Haluk Bayraktar'a takdim etti. Lisansla birlikte Bayraktar Technologies Azerbaycan’da doğrudan savunma sanayi faaliyetlerine resmen başlamış oldu.
SAVUNMADA ORTAK GÜÇ
Azerbaycan ile Türkiye arasındaki savunma sanayi iş birliği, özellikle Karabağ Zaferi sırasında Bayraktar TB2 İHA’larının sahada gösterdiği etkili performansla dikkat çekmişti. Baykar’ın Azerbaycan’da doğrudan faaliyet göstermesi, iki ülke arasındaki askeri iş birliğini daha da ileriye taşıyacak.
YENİ PROJELER YOLDA
Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Azerbaycan bizim kardeş ülkemizdir. Savunma sanayisinde birlikte büyük başarılara imza atacağız. Bayraktar Teknoloji Azerbaycan ile bu iş birliğini bir adım ileriye taşıyoruz" dedi.
SAVUNMA SANAYİSİNDE "BİR MİLLET, İKİ DEVLET" VİZYONU
Baykar’ın Azerbaycan’da faaliyet göstermeye başlaması, ortak üretim ve teknoloji transferinin önünü açacak. Özellikle Bayraktar TB2 ve Akıncı TİHA’larının Azerbaycan’da üretimi ve geliştirilmesi gündemde.