Beyaz Saray'dan İsrail'in katliamına 'sarsılmaz' destek mesajı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Beyaz Saray'dan İsrail'in katliamına 'sarsılmaz' destek mesajı
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, katliam yapan İsrail'e bir kez daha destek verdiğini açıkladı. Silah yardımı yapmaya devam edeceklerini söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre "Bağımlılığımız sarsılmaz ve değişmez" dedi. 

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail, dün yaptığı açıklamayla Lübnan'a da savaş açtığını duyurdu. Katliamcı İsrail'in kana bulayan hamlelerine ABD'den 'tam destek' açıklaması geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayarak ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe ilişkin konuştu.

Orta Doğu'daki "gerginliğin" artmasının ardından ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması taleplerinin sorulması üzerine Jean-Pierre, "ABD'nin politikasının değişmediğini" kaydetti.

"BAĞLILIĞIMIZ SARSILMAZ"

Sözcü Jean-Pierre, "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır ve bu değişmemiştir. İsrail'in güvenliğini desteklemeye devam etme konusundaki kararlılığımız sürüyor" dedi.

Jean-Pierre ayrıca bölgede bir "diplomatik çözüm" görmek istediklerine dikkati çekerek, "Bunun başarılabileceğine inanıyoruz ve bu şekilde ilerlemek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

20 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞI

İsrail'e koşulsuz destek vermekle eleştirilen ABD yönetimi, ağustos ortasında yaptığı duyuruyla, bu ülkeye 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışına onay vermişti.

Toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile bunların ilgili mühimmatları, tüm satışın içindeki en büyük payı oluşturuyordu.

Öte yandan 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM) ile 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da diğer paketlerde yer almış, bunlara ilaveten 50 binden fazla top mermisi ile ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verilmişti.

Toplam satış değeri 20,3 milyar doları bulan paket, Gazze'de ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu ve bölgede gerginliğin yükseldiği bir dönemde onaylanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...