Bir yanda işkence bir yanda teşekkür... Hamas ve İsrail arasında insanlık farkı!

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında bugün 3 İsrailli askere karşılık 183 Filistinli serbest kaldı. İsrailli esirler ayrılırken Hamas'a teşekkür ederken, Filistinliler ise İsrail zindanlarındaki, işkence nedeniyle sıkıntı çektiği ortaya çıktı.

Gazze'de 50 bine yakın masum Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından silahlar sustu. İsrail ile Hamas, 19 Ocak'ta ateşkes ve esir takası anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında bugün bir kez daha esir takası gerçekleşti. Hamas 3 İsrailli esiri serbest bırakırken, İsrail ise 183 Filistinliyi işkence hapishanesinden çıkardı.

Esir takası bir kez daha Hamas ve İsrail arasındaki insanlık farkını ortaya koydu. İsrailli esirler, ayrılırken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları askerlerine teşekkür ederken, Filistinliler ise işkence mağduru olarak sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

NETANYAHU HÜKÜMETİ BAŞARISIZ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İbranice Sözcüsü'nün uzattığı mikrofona konuşan İsrailli esirler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini "başarısız" olarak niteledi.

İsrailli esirler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci ve üçüncü aşamalarda sürmesi çağrısında bulundu.

"ASKERİ BASKIYLA BİZİ SERBEST BIRAKMAYI BAŞARAMADINIZ"

Esirlerden Almanya-İsrail çifte vatandaşı Ohad Ben Ami, İsrailli esir ailelerini, anlaşmanın ikinci ve üçüncü aşamalarının uygulanması talebiyle hükümete baskı için gösteriler düzenlemeye çağırarak, "Gazze'deki tüm esirlerin evlerine geri dönmesinin tek yolu anlaşmanın tamamlanmasıdır." dedi.

Filistinliler ile İsraillilerin barış içinde yaşaması dileğinde bulunan Ami, Netanyahu hükümetine "7 Ekim'de başarısız oldunuz ve askeri baskıyla bizi serbest bırakmayı başaramadınız. Şimdi bir anlaşma yoluyla serbest bırakılıyorum." ifadeleriyle mesaj gönderdi.

Ami, "Kassam Tugayları bizi Gazze'de 16 ay boyunca hayatta tuttu ve bize yiyecek, içecek ve ilaç verdi. Onların sayesinde hayattayım, çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"HÜKÜMETE ÇOK KIZGINIM"

Kardeşi Gazze Şeridi'nde İsrail bombardımanında öldürülen Eli Sharabi ise İsrail hükümetine olan öfkesini, "İsrail hükümetine, 7 Ekim'de başarısız olan hükümete çok kızgınım." söyleriyle dile getirdi.

Sharabi, Kassam Tugaylarına hayatta kalmasını sağladıkları için teşekkür ederek, "İsrail hükümetinin müzakereleri sürdürmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"YARALANDIĞIMDA BENİMLE KASSAM TUGAYLARI İLGİLENDİ"

Hala yedek askerlik yaşında olduğu için askeri üniformayla serbest bırakıldığı belirtilen esir Or Levy, "Yaralandığımda benimle ilgilenen Kassam Tugaylarına teşekkür ederim, onlar sayesinde hayattayım." ifadesini kullandı.

Levy, askeri yollarla İsrailli esirlerin serbest bırakılamayacağını ve anlaşmanın sürmesi gerektiğini söyledi.

HAMAS: FİLİSTİNLİ ESİRLER İŞKENCE NEDENİYLE ACİL TIBBİ MÜDAHALEYE ALINDI

Hamas'a bağlı Esirler Medya Ofisi yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Avrupa Hastanesine ulaşan esirlerin hapiste gördükleri işkencelerden sıkıntı çektikleri ve bu konuda acil tıbbi müdahaleye alındıkları ifade edildi.

Refah kentinin doğusundaki Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan Gazze'ye onlarca Filistinli esirin Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından getirildiği belirtiliyor.

Gelen esirler Han Yunus kentindeki Avrupa Hastanesine sevk edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...