Çin’den ABD’ye gövde gösterisi! Çocuk boyutunda ters takla atabilen robot görenleri şaşkına çevirdi
Çin merkezli Noetix Robotics, ters takla atabilen insansı robotu N2’yi tanıtarak teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. 1,3 metre uzunluğundaki N2, saatte 11 km hıza ulaşabiliyor ve engebeli arazilerde dahi rahatça hareket edebiliyor.
Pekin merkezli Noetix Robotics, sürekli ters takla atabilen çocuk boyutlarında insansı robot N2’yi görücüye çıkardı. 1,3 metre uzunluğundaki robot, saatte 11 km hıza ulaşabiliyor ve engebeli arazilerde kolayca hareket edebiliyor.
YAPAY ZEKA VE YÜKSEK TEKNOLOJİ BİR ARADA
N2, gelişmiş bir Nvidia Jetson Orin çipi ile donatıldı. Yeni kazandırılan çip, robota çevresini algılama ve insanlarla etkileşim kurma yeteneği kazandırıyor. Ayrıca, ChatGPT benzeri yapay zeka sayesinde doğal iletişim kurabiliyor.
TERS TAKLA YETENEĞİYLE GÖZ DOLDURDU
Robotun ters takla atabilmesi, mükemmel denge ve çeviklik sağlıyor. Teknik lider Jiang Zheyuan, robotun ön ayaklarının uzun, arka ayaklarının ise kısa olması nedeniyle ters takla atmanın kolaylaştığını belirtti.
EV VE ENDÜSTRİYEL KULLANIM İÇİN HAZIR
Yaklaşık 39.000 yuan (4.100 £) fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi beklenen N2, ev işlerinden fabrika görevlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip.
Sky News'in analizine göre Çin’in robotik sektöründeki hamleleri, endüstride yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.