Cinsel istismar mağduru 8 yaşındaki kızın ölümü Bangladeşlileri sokaklara döktü

Bangladeş'te 8 yaşındaki bir kız çocuğunun, ablasının evinde cinsel istismar sonucu hayatını kaybetmesi büyük tepki çekti. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bölge halkı evi ateşe verdi ve binlerce kişi adalet talebiyle protesto düzenledi.
Bangladeş'te cinsel istismar mağduru 8 yaşındaki kız çocuğunun yaşamını yitirmesi protesto edildi.
BBC'nin haberine göre, Magura kentindeki ablasının evinde 5 Mart'ta istismara uğrayan kızın hayatını kaybettiği açıklandı. Yetkililerin konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, küçük kızın 6 gün kaldığı yoğun bakımda üçüncü kez geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldüğü belirtildi.
12-13 KİŞİDEN DNA ÖRNEKLERİ ALINDI
8 yaşındaki küçük kızın ablasının eşi ve akrabalarından çok sayıda kişi olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Sağlık yetkilileri, yaklaşık 12-13 kişiden DNA örnekleri alındığı ve sonuçların kısa sürede çıkmasının beklendiği bilgisini paylaştı.
BÖLGE HALKI SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Bölge halkı, olayın gerçekleştiği iddia edilen evi ateşe verirken kentte binlerce kişinin katılımıyla büyük çaplı protestolar düzenlendi. Protestocular, kadın ve çocukların güvenliği için hükümetten cinsel istismar suçlarında adaletin ivedilikle sağlanması çağrısında bulundu.
Bangladeş'te, 2020'deki yasal değişiklikle tecavüz suçuna en ağır cezanın ömür boyu hapisten idama çevrilmesini onaylanmıştı.