Demiryollarına siber saldırı! Ukrayna'da seferler geçici olarak durduruldu

Dış Haberler
- Güncelleme:
Demiryollarına siber saldırı! Ukrayna'da seferler geçici olarak durduruldu
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

Ukrayna’nın devlete ait demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia, çevrimiçi sistemlerinin büyük bir siber saldırının hedefi olduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın devlet demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia, çevrimiçi sistemlerinin büyük bir siber saldırının hedefi olduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "sistemik, önemsiz olmayan ve çok seviyeli" olarak tanımlanan saldırının ardından BT sistemlerini geri yükleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Demiryollarına siber saldırı! Ukrayna'da seferler geçici olarak durduruldu - 1. Resim

SEFERLER DURDURULDU

Saldırı nedeniyle bilet satışları geçici olarak çevrimdışı yapılıyor. Tren trafiğinin ise kısa süreli olarak durduğu bildirildi.

Ukrayna’nın hava sahasının 2022’deki işgalden bu yana kapalı olması nedeniyle, trenler hem yurt içi hem de yurt dışı yolcular için hayati bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Şirket yetkilileri, sistemin en kısa sürede normale döndürüleceğini duyurdu.

Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...