Ekvador'da çete üyeleri birbirine girdi! Cezaevinde çıkan kavgada en az 15 mahkum öldü
Ekvador'da 12 bin mahkumun bulunduğu cezaevinde çete üyeleri birbirine girdi! Çıkan kavgada ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
Ekvador'un en büyük çetelerinden biri olan "Los Choneros"un lideri Jose Adolfo Villamar'ın hapishaneden kaçmasının ardından ülkede kaos yaşanmaya başlamıştı. Silah ve bombalarla televizyonu, okulları, kamu binalarını basan çete üyelerine karşı Devlet Başkanı Daniel Noboa, güvenliği artırmıştı. Çete savaşları ile gündeme gelen Ekvador'da iki çete arasında kavga çıktı.
HAPİSHANEDE İKİ ÇETE BİRBİRİNE GİRDİ
Ekvador basınında çıkan haberlere göre, Guayaquil kentindeki Penitenciaria del Litoral hapishanesinde, iki çete arasında kavga çıktı.
Olayda ilk belirlemelere göre 15 mahkum öldü, bazılarının durumu ağır 14 mahkum yaralandı.
Cezaevlerinden sorumlu devlet dairesi SNAI'dan yapılan açıklamada, polis ve askerlerin cezaevindeki olayları kontrol altına almak için geniş çaplı operasyon başlattığı belirtildi.
12 BİN MAHKUM VAR
Ülkenin en büyük hapishanesi olarak bilinen ve yaklaşık 12 bin mahkumun bulunduğu Penitenciaria del Litoral, Ekvador’daki çete çatışmalarının merkezlerinden biri olarak biliniyor.
Bu yılın başında Devlet Başkanı Daniel Noboa, çetelerin yol açtığı şiddet olayları nedeniyle hapishanelerde güvenliğin askerler tarafından sağlanması talimatı vermişti.