En pis marketler ifşa edildi! Haritada nokta nokta gösterildi

Birleşik Krallık'a bağlı Britanya'nın hijyen açısından en kirli marketleri harita üzerinde gösterilerek tek tek ifşa edildi. Hijyen kurallarını hiçe sayan süpermarketler ve bakkallar hakkında yetkililer gerekli cezaları uyguluyor. Ancak halk sağlığı açısından firmalar isim ve konumlarıyla ifşa ediliyor.
Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "taklit ve tağşiş listesi" uygulamasının benzeri ve daha interaktif hali Batı ülkelerinde uygulanıyor.
Daily Mail'in haberine göre aralarında Sainsbury's, Tesco, Morrisons, Lidl ve Asda'nın da bulunduğu büyük süpermarketlerin hijyen denetimlerinde başarısız olduğunu ortaya çıkardı.
On altı mağaza sıfır puan aldı. Bu en kötü derece sayılıyor. Bunlar arasında Doğu Londra, Leyton'daki bir Sainsbury's ve yakındaki Chingford'da bulunan bir Morrison's da yer alıyor.
İnteraktif harita üzerinde son denetimden geçemeyen her süpermarket ve köşe mağazasını isimlendiriliyor ve tüketici uyarılıyor.
İnteraktif harita, yerel marketinizin listede olup olmadığını gösteriyor.
Haritada "Gıda Standartları Ajansı" (FSA) verilerine göre, son gıda hijyeni denetiminde başarısız olacak kadar pis olan 287 süpermarket bulunuyor.
HER 40 MARKETTEN BİRİ PİS
Ortaya çıkan verilere göre her 40 süpermarketten birinin hijyen kurallarına uymayacak kadar pis olduğu tespit edildi.
İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da gıda hizmeti veren tüm mekânlar sıfır ile beş arasında derecelendiriliyor.
Müfettişler mekanlarda tespit ettikleri fare, kedi, köpek gibi hayvanları da market ve bakkalların pis olduğu şeklinde işaretliyor. Böylece hayvanların gıda reyonlarına yaklaşmasına izin verilmiyor.
Geçtiğimiz Aralık ayında aynı araştırma yapılmış ve gıda hizmeti veren 50.000 firmanın nasıl hiç denetlenmediği ortaya çıkmıştı.
Bunun üzerine 23 Ocak 2025 tarihine göre elde edilen veriler her ay güncellenecek şekilde yayınlanacağı belirtildi.