Ermenistan hükümeti Filistin devletini resmen tanıdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ermenistan hükümeti Filistin devletini resmen tanıdı

Dünya Haberleri

Ermenistan hükümeti, İsrail'in soykırım yaptığı Filistin devletini resmen tanıdığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, İsrail-Filistin olaylarının çözümünde 'iki devlet' ilkesini destekledikleri belirtildi.

Ermenistan hükümeti, İsrail'in soykırım yaptığı Filistin devletini resmen tanıdığını duyurdu. İspanya, İsveç, Norveç ve İrlanda geçtiğimiz ay Filistin'i resmen devlet olarak tanıdıklarını açıklamıştı. İsrail'in soykırımını durdurmak için elini taşın altına koyan Avrupa ülkelerinden sonra bir adım da Ermenistan'dan geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in resmen tanınmasına ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Ermenistan'ın çeşitli uluslararası platformlarda her zaman Filistin sorununa barışçıl ve kapsamlı bir çözümü savunduğu ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünde 'iki devlet' ilkesini desteklediği" belirtildi.

Ermenistan hükümeti Filistin devletini resmen tanıdı - 1. Resim

ERMENİSTAN'DAN FİLİSTİN BİLDİRİSİ

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Filistin Devleti'nin tanınmasına ilişkin bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "Ermenistan'ın çeşitli uluslararası platformlarda her zaman Filistin sorununa barışçıl ve kapsamlı bir çözümü savunduğu ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünde 'iki devlet' ilkesini desteklediği" belirtildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerinin gerçekleşmesini sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz. Yukarıda belirtilenlere dayanarak, uluslararası hukuka ve eşitlik, egemenlik ve halkların barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını yeniden teyit eden Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti'ni tanır." ifadesine yer verildi.

Ermenistan hükümeti Filistin devletini resmen tanıdı - 2. Resim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 18 Haziran'da telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Görüşmede her iki lider, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin ön koşullar olmaksızın tamamen normalleştirilmesine dair siyasi iradelerini vurguladı. İki ülkenin özel temsilcileri arasındaki görüşmelerin devamının önemine işaret eden Erdoğan ve Paşinyan, şu ana kadar üzerinde uzlaşmaya varılan hususları teyit etti.

Liderler, ayrıca, Türkiye ve Ermenistan'ın üst düzey yetkilileri arasında devam eden diyaloğu memnuniyetle not etti ve bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası gündemi de ele aldı.

Ermenistan hükümeti Filistin devletini resmen tanıdı - 3. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...