Esad'ın provokatör kalıntıları püskürtüldü! Suriye ordusu Kardaha’da kontrolü yeniden ele aldı
Suriye'de Beşar Esad rejimin kalıntıları Lazkiye ilinde düzenledikleri terör saldırıları ile 11 askeri öldürürken, bölgede yeni bir kaosun fitilini ateşledi. Suriye ordusunun provokatörlere karşı operasyonları sürüyor. Son olarak Lazkiye’ye bağlı Kardaha’da kontrol yeniden sağlandı.
Suriye’nin Lazkiye kentinde güvenlik güçleri ile devrik lider Esad'a bağlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına bağlı güçler, 24 saat süren çatışmaların ardından Kardaha kasabasının kontrolünü sağladı.
REJİM KALINTILARI İLE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Suriye’nin Lazkiye kentinde ordu ile devrik lider Esad'a bağlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Yoğun çatışmaların yaşandığı kentte Suriye ordusu ile güvenlik güçleri çatışmaya yol açan unsurları ortadan kaldırmaya yönelik operasyonlar düzenliyor. Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına bağlı güçler, devrik Esad rejimine bağlı unsurlarla 24 saat süren çatışmaların ardından Kardaha kasabasına girerek kontrolü sağladı.
TARTUS VE BANİYAS'TA KONTROL SAĞLANDI
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye güvenlik güçlerinin Tartus kentindeki Baniyas'ta da kontrolü sağladığını bildirdi. Bakanlığa bağlı güçlerin kıyı bölgelerine yeni takviye güçler gönderileceğine dair çıkan haberler üzerine kentin dış mahallelerini ve otoyolunu denetlediği aktarıldı.
Öte yandan, Lazkiye ve Tartus kentlerinde yoğun askeri hareketlilik yaşanırken, Humus ve İdlib'den takviye olarak getirilen Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına ait konvoylar da iki kentte konuşlandırıldı.
TARTUS VE LAZKİYE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Suriye Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nazir El-Kadri yaptığı açıklamada, "Tartus ve Lazkiye vilayetlerindeki istikrarsız güvenlik durumu nedeniyle, iki vilayetteki eğitim müdürlüklerine Pazar ve Pazartesi günleri okul saatlerinin askıya alınması talimatını verdik" dedi.
Sürüye devleti dünyadaki onurlu yerini alacaktır inşaAllah.