Fast food devleri menülerini değiştiriyor! Salgın sonrası ortak hamle

ABD'de McDonald's'ın hamburgerlerinde tespit edilen ve bir kişinin ölümüne neden olan E. Coli salgını diğer fast food zincirlerini de harekete geçirdi. Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi devlerin de aralarında bulunduğu bazı restoranlar soğanları menülerinden çıkardı ve soğan kullanımını geçici olarak durdurdu.
Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's'tan alınan “Quarter Pounder” hamburgerleri ABD'yi karıştırdı. Yetkililer, hamburger yiyen en az 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hasta olduğunu ve bunlardan 10'unun hastanelik olduğunu, bir kişinin ise öldüğünü açıkladı.
Restoran zinciri yetkilileri, gıda zehirlenmesi salgınıyla bağlantılı taze soğanların kaynağının Kaliforniya merkezli bir ürün şirketi olduğunu belirtti. Aralarında Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King'in de bulunduğu diğer fast food restoranları da bazı menülerinden soğanları çıkardı.
McDonald's yetkilileri, Kalifornia'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini, bunun da birkaç eyaletteki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerinin kaldırmasına yol açtığını açıkladı.

ÜRÜNLER TOPLATILIYOR
Hürriyet'in haberine göre; ülke çapındaki restoranlara toptancılık yapan U.S. Foods, Taylor Farms'ın bu hafta soyulmuş bütün ve doğranmış sarı soğanları potansiyel E. coli kontaminasyonu nedeniyle geri çağırdığını duyurdu.
Bu arada diğer ulusal restoran zincirleri de taze soğan kullanımını geçici olarak durdurdu.
FAST FOOD DEVLERİNDEN AÇIKLAMA
Yum Brands konuya dair yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda bildirilen E. coli salgınını izlemeye devam ederken ve tedbirli olmak adına, belirli Taco Bell, Pizza Hut ve KFC restoranlarından taze soğanları proaktif olarak kaldırdık" ifadelerini kullandı.
Burger King'in sahibi olan Restaurant Brands International ise restoranlarının sadece yüzde 5'inin Taylor Farms'ın Colorado'daki tesisi tarafından dağıtılan soğanları kullandığını belirtti. Sağlık yetkililerinin kendileriyle temasa geçmemesine ve herhangi bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen Restaurant Brands, Colorado'daki tesisten soğan alan restoranlardan iki gün önce soğanları imha etmelerini istediğini söyledi.