CANLI ANLATIM

Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Gazze'deki kıtlığın en net kanıtı... Uydu görüntüleri dehşete düşürdü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Gazze'deki kıtlığın en net kanıtı... Uydu görüntüleri dehşete düşürdü!
Gazze, İsrail, Hizbullah, Haber

Dünya Haberleri

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana şiddetli saldırı düzenlediği Gazze Şeridi’nden haberler gelmeye devam ediyor. Saldırıların 270. gününde binlerce Filistinli Han Yunus'u terk etmeye başladı. Öte yandan, İsrail'in Gazze'de hedef aldığı tarlalar uydu görüntülerine yansıdı. Görüntüler, Gazze'deki gıda krizinin en büyük sebebi olarak değerlendiriliyor... İşte Gazze'de son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • GAZZE'DEKİ KITLIĞIN EN NET KANITI!
  • "HAPİSHANELERİNDE FİLİSTİNLİLER İŞKENCE VE İHMALDEN ÖLÜYOR"
  • 7 EKİM'DEN BERİ GAZZE'DE 8 BİN 572 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
  • "250 BİN KİŞİ HAN YUNUS'TAN KAÇMAK ZORUNDA"
  • EN AZ 9 KİŞİ ÖLDÜ
  • HAN YUNUS KENTİNDEKİ GAZZE-AVRUPA HASTANESİ BOŞALTILIYOR
  • NETANYAHU: CİDDİ BİR HATA
  • İSRAİL SALDIRILARINDA GAZZE'DE ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
  • BM: ENDİŞE VERİCİ
  • HİZBULLAH: İSRAİL'İN KUZEYİNDEKİ ASKERİ TESİSLERİ VE BİNALARI HEDEF ALDIK

02.07.2024 13:30

GAZZE'DEKİ KITLIĞIN EN NET KANITI!

İnsani krizin yaşandığı Gazze'de her 5 Filistinliden 1'i açlıkla karşı karşıya... Al Jazeera'nin yayınladığı görüntülerde, İsrail'in sadece yerleşim yerlerini değil tarım arazilerini de vurduğu net bir şekilde görülüyor.

Görüntülerde İsrail'in bölgedeki yerleşim birimlerinin yanı sıra verimli tarlaları da hedef aldığı görülüyor. Birleşmiş Milletler'in resmi verilerine göre Gazze nüfusunun yüzde 96'sı açlıkla karşı karşıya kalırken gıda güvenliğinin de olmadığı belirtildi.

Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Gazze'deki kıtlığın en net kanıtı... Uydu görüntüleri dehşete düşürdü! - 1. Resim

Fotoğraf: Planet Labs PBC (Haziran 2023 - Mayıs 2024)

Gazze'deki Filistin hükümeti geçen ay "Gazze halkı, son kullanma tarihi geçmiş konserve ürünleri yiyor ve bu da çok sayıda kişinin zehirlenmesine neden oluyor." açıklamasını yapmıştı.


02.07.2024 13:00

"HAPİSHANELERİNDE FİLİSTİNLİLER İŞKENCE VE İHMALDEN ÖLÜYOR"

İsrail ordusunun dün sabah saatlerinde serbest bıraktığı 54 Filistinli arasında bulunan Şifa Hastanesi Müdürü Ebu Silmiyye, açıklamalarda bulundu.

Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Gazze'deki kıtlığın en net kanıtı... Uydu görüntüleri dehşete düşürdü! - 2. Resim

Ebu Silmiyye, "Gazzeli tutukluları çok trajik bir durumda ve zor şartlarda arkamızda bıraktık. Esirlerin çoğu, sorgulama esnasında vefat etti. Aralarında şehit olan sağlık çalışanları, tedavileri yapılmadığı için şehit olan yaşlılar var." dedi.

İsrail güçlerince alıkonulan Filistinlilerin yeterli gıdadan mahrum bırakıldığını, fiziksel ve psikolojik aşağılanmaya maruz kaldıklarını vurgulayan Ebu Silmiyye, söz konusu Filistinlilerin her birinin yiyecek verilmemesi nedeniyle ortalama 25 kilo kaybettiğini belirtti.


02.07.2024 12:45

7 EKİM'DEN BERİ GAZZE'DE 8 BİN 572 ÖĞRENCİ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın, Milli Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberinde, 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 8 bin 572'den fazla öğrencinin öldüğü, 14 bin 89 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da Filistinli 100 öğrencinin hayatını kaybettiği, 494 öğrencinin yaralandığı, 349 öğrencinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Gazze ve Batı Şeria'da 497 öğretmen ve idarecinin öldüğü, 3 bin 402 öğretmen ve idarecinin yaralandığı aktarıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 109'dan fazla öğretmen ve idarecinin İsrail askerlerince gözaltına alındığı belirtildi.


02.07.2024 12:30

"250 BİN KİŞİ HAN YUNUS'TAN KAÇMAK ZORUNDA"

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinden 250 bin Filistinlinin kaçmak zorunda kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

UNRWA'nın sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Filistinlilerin "harap haldeki Han Yunus'a geri dönmek zorunda kalmasından sadece birkaç hafta sonra" yerinden edilmiş insanlara bölgeyi yeniden boşaltmaları yönünde uyarılar yaptığı kaydedildi.

Bölgedeki Filistinlilerin "bir kez daha" yerinden edilmekle karşı karşıya olduğu ve Gazze Şeridi'nde hiçbir yerin güvenli olmadığı vurgulanan açıklamada, "(Han Yunus'tan) 250 bin kişinin kaçmak zorunda kalacağını tahmin ediyoruz." ifadesi kullanıldı.


02.07.2024 10:20

EN AZ 9 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 270. gününde de sürdürdü. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda 8 Filistinli hayıtını kaybetti, 30 Filistinli de yaralandı.

Han Yunus kentinde İsrail ordusunun, El-Fehari ve Kizan Raşvan bölgeleri ile El-Menara Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda birçok Filistinli yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Kampı'nda bir evi bombalaması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti. Nusayrat Kampı'nın kuzeyinde Filistinli "Ebu Celale" ailesine ait evin vurulması sonucu da çok sayıda Filistinli yaralandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki El-Cela Caddesi'nde İsrail ordusunun hedef almasının ardından bir binada çıkan yangın halk tarafından söndürüldü.

İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Gazze kentinin doğusunda bulunan Şucaiyye ve Zeytun mahallelerini hedef almayı sürdürdü.

Şucaiyye Mahallesi'nde hava saldırılarının yanı sıra 6 gündür kara saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Filistinlilere ait bazı evleri de kuşattı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus'un doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısı yapmasının ardından, Emel Hastanesi'ne çok sayıda yaralı getirildiği kaydedildi.


02.07.2024 06:00

HAN YUNUS KENTİNDEKİ GAZZE-AVRUPA HASTANESİ BOŞALTILIYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi ve çevresinde yaşayan Filistinlilerden evlerini derhal tahliye edilmesini istedi. İsrail ordusunun açıklamasının ardından, bölgedeki bazı Filistinliler, yanlarına aldıkları eşyalarıyla evlerini terk etti.

Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Netanyahu: Silmiyye'nin bırakılması büyük bir hata - 1. Resim


02.07.2024 05:30

NETANYAHU: CİDDİ BİR HATA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye'nin İsrail hapishanesinden serbest bırakılmasını değerlendirdi. "Ciddi bir hata" ifadelerini kullanan Netanyahu karardan kendisinin haberi olmadığını öne sürdü.

Gazze ve Han Yunus'ta son durum... Netanyahu: Silmiyye'nin bırakılması büyük bir hata - 2. Resim

Netanyahu, “Şifa Hastanesi müdürünün serbest bırakılması büyük bir hata ve ahlaki bir başarısızlıktır. Rehinelerimizin öldürüldüğü ve tutulduğu yerin müdürünün yeri hapishanedir.” diye konuştu.

Öte yandan, İsrail Channel 13 kanalı, Netanyahu'nun serbest bırakma konusunda daha önceden bilgilendirildiğini hatta kabine toplantısı sırasında bu konu ile ilgili soru sorduğunu aktardı.


02.07.2024 05:00

İSRAİL SALDIRILARINDA GAZZE'DE ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Görgü tanıklarından ve sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Sabra Mahallesi'nde Filistinlilerin toplandığı alana insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Gazze'nin Cela Caddesi'nde toplanmış Filistinlilerin hedef alınması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze kentinin doğusunda önceki saldırılarda geniş ölçüde yıkılmış olan Şucaiyye Mahallesi kara ve havadan bombalanmaya devam ederken, topçu birlikleri de Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Kampı'nın kuzeyinde kalan bölgeye top atışı gerçekleştirildi, bir Filistinli öldü, 2'si yaralandı.


02.07.2024 04:00

BM: ENDİŞE VERİCİ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), İsrail’in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus’ta binlerce kişiye “bölgenin boşaltılması” çağrısı yapmasından son derece endişe duyulduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Binlerce kişinin Han Yunus’tan tahliye edilmesinin istenmesinden son derece endişe duyuyoruz. Bu, muhtemelen büyük kitlesel yerinden edilme, acılar ve aile ayrılıklarına yol açacak.” ifadelerine yer verildi.

Bu durumun, nüfusun gıda, su, barınak ve diğer temel ihtiyaçlar konusunda ciddi eksikliklerle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleştiği vurgulandı.


02.07.2024 00:30

HİZBULLAH: İSRAİL'İN KUZEYİNDEKİ ASKERİ TESİSLERİ VE BİNALARI HEDEF ALDIK

Hizbullah, İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hizbullah mensuplarının İsrail'in kuzeyindeki Metula yerleşim biriminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binayı "uygun silahlarla" hedef aldığı belirtildi.

İsrail'in kuzeyindeki Mayan Baruch bölgesinin top mermileriyle hedef alınarak doğrudan vurulduğu kaydedilen açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Doviv ve Ramot Naftali yerleşim yerlerinde de İsrail askerlerinin kullandığı iki binanın uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan vurulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Lübnan'a ait ve İsrail işgali altındaki Kefr Şuba tepelerindeki Es-Summaka mevkiinin de top mermileriyle hedef alındığı aktarıldı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...