CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail, Gazze ve Han Yunus'a saldırdı! En az 93 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan saldırıları 291. gününde de devam ediyor. Dün gece Gazze ve Han Yunus'a bir kez daha saldıran İsrail, 93 masumun ölümüne neden oldu. İşte Gazze'den son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • ÇİN'DEKİ TOPLANTIYA İSRAİL'DEN TEPKİ!
  • "İSRAİLLİ ESİRLERİN SALIVERİLMESİNİ SAĞLAYACAK BİR ANLAŞMANIN OLGUNLAŞTI"
  • "ULUSAL BİRLİK YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM"
  • BABASININ AYAKKABILARINI BİR AN OLSUN BIRAKMADI
  • HAN YUNUS'TA ÖLÜ SAYISI 93'E YÜKSELDİ
  • BIDEN'DAN 'GAZZE' MESAJI
  • İSRAİL ORDUSU, BATI ŞERİA'NIN TULKERİM KENTİNE BASKIN YAPTI
  • BM, İSRAİL'İN UNRWA KONVOYUNA SALDIRDIĞINI DOĞRULADI
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 39 BİNİ AŞTI

23.07.2024 13:00

ÇİN'DEKİ TOPLANTIYA İSRAİL'DEN TEPKİ!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Çin'de toplanan Filistinli grupların “Gazze'nin ortak kontrolü için bir anlaşma imzaladığını” belirterek, 7 Ekim’den bu yana büyük yıkıma yol açtıkları Gazze’nin saldırılar sonrası Filistinli gruplar tarafından yönetilmeyeceğini ileri sürdü.

Hamas ve Fetih’in İsrail’in saldırıları sonrası “Gazze'nin ortak kontrolü” için Çin’de bir anlaşma imzaladığını belirten Katz, “Gerçekte bu (Gazze’nin Filistinli gruplarca yönetilmesi) gerçekleşmeyecek. Çünkü Hamas yönetimi ezilecek ve (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) Abbas Gazze’yi uzaktan izleyecek.” iddiasında bulundu.


23.07.2024 11:00

"İSRAİLLİ ESİRLERİN SALIVERİLMESİNİ SAĞLAYACAK BİR ANLAŞMANIN OLGUNLAŞTI"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyaretinde İsrailli esirlerin aileleriyle yaptığı görüşmede 7 Ekim saldırılarından bu yana Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin salıverilmesini sağlayacak bir anlaşmanın olgunlaştığını söyledi.

Hamas'a "baskı uyguladıkları için esirlerin iade koşullarının olgunlaştığını" savunan Netanyahu, esirlerin evlerine getirilmesinin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıların hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

Netanyahu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ise, Hamas'a karşı yürütülen saldırılardan vazgeçilmeyeceğini söyleyerek, Hamas'a karşı saldırılardan vazgeçmenin İsrail'i İran'a karşısında tehlikeye atacağını öne sürdü.

Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması konusunda Hamas ile İsrail arasında devam eden dolaylı müzakerelere dair değerlendirmeler yapan Netanyahu, "Anlaşmayla ilgili olarak şüphesiz koşullar olgunlaşıyor. Bu iyi bir işaret." dedi.

Netanyahu, müzakereler konusunda kararlı olunması halinde anlaşmaya varabileceklerine inandığını kaydederek, "Bunun bir süreç olduğunu peşinen söylüyorum. Maalesef her şey bir anda gerçekleşmeyecek, aşamalar olacak. Ancak anlaşmada ilerleyebileceğimize ve kalan rehinelerin serbest kalmasını sağlayacak güç vereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.


23.07.2024 10:05

"ULUSAL BİRLİK YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM"

Hamas hareketi, Filistinli gruplar arasında Çin’de yapılan toplantının ulusal birlik yolunda önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran yazılı açıklamada ABD'nin Filistinli gruplar arasındaki anlaşmaya karşı çıktığını vurguladı. Bedran, Filistinli gruplar tarafından imzalanan bildirinin en önemli noktasının "Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması"olduğunu ifade etti.

Çin, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Fetih Hareketi ve Hamas başta olmak üzere Filistinli grupların katıldığı, "kapsamlı bir ulusal toplantıya" ev sahipliği yapmıştı.


23.07.2024 09:45

BABASININ AYAKKABILARINI BİR AN OLSUN BIRAKMADI

İsrail'in düzenlediği saldırıda babasını kaybeden bir çocuk, ondan geriye kalan tek hatıra olan ayakkabılarına sarılarak ağladı. Video sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.


23.07.2024 09:20

HAN YUNUS'TA ÖLÜ SAYISI 93'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda en az 93 Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

İsrail dün gece Han Yunus kentinin yanı sıra kuzeydeki Gazze kenti ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah ve Cibaliya'ya yoğun saldırılar düzenledi. Han Yunus'taki saldırılarda 77 kişi öldü, 200 kişi yaralandı, 30 kişiden fazla kişi ise enkaz altında. Gazze ve Cibaliya bölgelerindeki saldırılarda ise 16 Filistinli hayatını kaybetti.


23.07.2024 08:00

BIDEN'DAN 'GAZZE' MESAJI

Başkanlık yarışından çekilen ve yerine Kamala Harris'i aday gösteren ABD Başkanı Biden, Harris'in Delaware'de düzenlediği seçim toplantısına telefonla katıldı. Harris'e desteğini yineleyen Biden, burada Orta Doğu ve Gazze'deki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Biden, "Gazze'deki savaşı nasıl sona erdirip Orta Doğu'da barışa ulaşabileceğimiz ve tüm esirlerin eve dönmesini nasıl sağlayabileceğimiz konusunda İsrailliler ve Filistinlilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.


23.07.2024 07:00

İSRAİL ORDUSU, BATI ŞERİA'NIN TULKERİM KENTİNE BASKIN YAPTI

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Tulkerim Mülteci Kampı'nı kuşatmaya aldığı belirtildi. İsrailli askerlerin baskını 25'ten fazla zırhlı araçla yaptığı aktarılan haberde, İsrail ordusunun ağır iş makineleriyle girdiği kampta altyapıyı ve Filistinlilerin iş yerlerini yıktığı ifade edildi. Ağır iş makinelerinin yıkıma yollardaki araçları ezerek başladığına işaret edilen haberde, İsrail ordusunun yaptığı yıkımların enkazını da Filistinlilerin evlerinin önüne ve sokaklara yığdığı kaydedildi.


23.07.2024 01:00

BM, İSRAİL'İN UNRWA KONVOYUNA SALDIRDIĞINI DOĞRULADI

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini’nin açıklamasının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guteres’in sözcüsü Stephane Dujarric de, İsrail’in Gazze Şehri’ne giden konvoya dün saldırı gerçekleştirdiğini doğruladı. Dujarric, "UNRWA'daki meslektaşlarımızdan oluşan bir konvoy Gazze Şehri'nin kuzeyine doğru ilerlerken İsrail güçleri tarafından vuruldu" ifadelerini kullanarak, konvoyun hareketinin İsrail makamlarıyla koordine edildiğini ve dünkü olaydan sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.


23.07.2024 00:00

GAZZE'DE CAN KAYBI 39 BİNİ AŞTI

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına 290 gündür devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 3 saldırıda 23 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 39 bin 6’ya, yaralıların sayısının 89 bin 818’e yükseldiği kaydedildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...