CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Yürekleri dağlayan haber: Çok sayıda cansız beden bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... Yürekleri dağlayan haber: Çok sayıda cansız beden bulundu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik acımasız saldırıları 241 gündür aralıksız devam ediyor. Can kaybının 36.550'yi aştığı bölgeden yine acı haberler geliyor. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki el-Bureyc Kampı'na saldırı düzenledi, Nablus’a bağlı Balata Filistin Kampı’na baskın düzenledi. İşte Gazze'den son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL'DE ANA MUHALEFET LİDERİNDEN ESİR TAKASINA DESTEK
  • ÇOK SAYIDA CESET BULUNDU
  • CAN KAYBI 36 BİN 550'YE YÜKSELDİ
  • GAZZE'DE GIDA KRİZİ KORKUTUCU BOYUTTA!
  • SON 10 GÜNDE 647 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
  • CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTTA
  • OKULUN YAKININA DÜZENLENEN SALDIRIDA 8 KİŞİ ÖLDÜ
  • ÇİN'DEN 'GAZZE' MESAJI
  • İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ
  • İSRAİL, GAZZE'DE 4 İSRAİLLİ ESİRİN DAHA ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI
  • TEL AVİV'DE NETANYAHU KARŞITI GÖSTERİ
  • İSRAİL ORDUSU BATI ŞERİA'DAKİ BALATA KAMPI'NA BASKIN DÜZENLEDİ
  • İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI, BUREYC KAMPI'NI VURDU
  • İSRAİL HASTANENİN JENERATÖRLERİNİ HEDEF ALDI!

04.06.2024 16:00

İSRAİL'DE ANA MUHALEFET LİDERİNDEN ESİR TAKASINA DESTEK

İsrail'de ana muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının durmasına yol açsa bile esir değişimi anlaşmasını desteklediğini açıkladı. İsrail yerel radyosu 103 FM'ye konuşan Lapid, "Hamas'ın Gazze'de iktidarda kalmayacağından emin olmalıyız ama önce bir esir anlaşması yapalım." dedi.

Gazze'de son durum... Yürekleri dağlayan haber: Çok sayıda cansız beden bulundu - 1. Resim

"Gazze'ye saldırıları sonlandırsa bile esir takası anlaşmasını destekliyorum." ifadesini kullanan Lapid, yalnızca askeri baskının İsrailli esirleri Gazze'den geri getireceğini iddia eden sağcı unsurların görüşlerini paylaşmadığını belirtti. Lapid, "Yalan söylüyorlar çünkü müzakereleri yürütme biçimleri bu değil. Gazze'de askeri yönetim istiyorlar, yerleşimcilerin Gazze'ye dönmesini istiyorlar ve onları kaçıranları umursamıyorlar." sözleriyle İsrailli sağcı siyasetçiler eleştirdi.


04.06.2024 15:10

ÇOK SAYIDA CESET BULUNDU

İsrail ordusunun 2 gün önce karadan girdiği Gazze kentinin Tel el-Hava Mahallesi'nde sokaklarda ve enkazlar arasından 14 Filistinlinin cansız bedeni toplandı.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin 2 gün önce girdikleri Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Gazze kentindeki Tel Hava Mahallesi'nden büyük bir yıkım bırakarak çekildiğini belirtti. Sağlık çalışanları ve sivil savunma ekiplerinin Tel Hava Mahallesi'nde 14 Filistinlinin cesedini topladığını aktaran görgü tanıkları, cesetlerin bölgeden göç etmeye çalışırken İsrail ordusuna hedef olan Filistinli sivillere ait olduğunu söyledi.

İsrail topçu birliklerin 2 gün boyunca atışları sürdürmesi nedeniyle sağlık çalışanı ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye giremediğine dikkati çeken görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi'ni de obüs toplarıyla hedef aldığını kaydetti. Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının ise Gazze kentinde Zeytun ve Sabra mahallelerini bombardıman çemberine aldığını aktardı.


04.06.2024 14:00

CAN KAYBI 36 BİN 550'YE YÜKSELDİ

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki katliamlarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin son 24 saatte sivillere yönelik 7 saldırı gerçekleştirdiği, 71 kişinin hayatını kaybettiği, 182 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 550’ye, yaralananların sayısının ise 82 bin 959’a yükseldiği aktarıldı.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


04.06.2024 13:00

GAZZE'DE GIDA KRİZİ KORKUTUCU BOYUTTA!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Gazze'deki çocukların yüzde 85'inin her üç günden en az birini hiç yemek yemeden geçirdiğini, bölgeye 6 Mayıs'tan bu yana giren yardım tırı sayısının da günlük ortalama 8 olduğunu açıkladı. Oxfam'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye giren yardımları engellemesi ve bombardımanı sürdürmesi nedeniyle bölgede yardım dağıtma işleminin ve yardım gönüllülerinin bölgeye girişinin imkansız hale geldiği ifade edildi. Açıklamada sınır kapılarının kapatılması, yardım kuruluşlarının sık sık yerlerini değiştirmeye zorlanması ve yardım malzemelerinin bölgeye girişinde yaşanan uzun kontrol sürecinin, yardım kuruluşlarının çalışmasını imkansızlaştıran etkenlerden olduğu kaydedildi.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Açıklamada, Gazze'deki insani duruma ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Buna göre 69 kilometrekarelik alanı oluşturan El Mevasi, Han Yunus ve Deyr el Balah'ta 1,7 milyon kişi yaşıyor. Gazze'deki çocukların yüzde 85'i her üç günden en az birinde hiç yemek yemiyor. El Mevasi'de bulunan 500 bin kişi, 121 tuvaleti paylaşıyor. Bu sayı, her 4 bin 132 kişiye bir tuvalet düştüğü anlamına geliyor.


04.06.2024 12:30

SON 10 GÜNDE 647 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamayla birlikte, son 10 günde yaralanan Filistinli sayısı 2 bin 539'a yükseldi. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında son 10 günde 647 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığından bugün yapılan açıklamaya göre ise İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği 4 "katliam"da 71 kişi hayatını kaybetti, 182 kişi yaralandı. İsrail'in 7 Ekim 2023'de Gazze'ye başlattığı saldırılarda ölenlerin sayısı 242 günde, 36 bin 550'ye, yaralı sayısı ise 82 bin 959'a çıkmış oldu.


04.06.2024 12:22

CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTTA

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki katliamlarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin son 24 saatte sivillere yönelik 7 saldırı gerçekleştirdiği, 71 kişinin hayatını kaybettiği, 182 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 550’ye, yaralananların sayısının ise 82 bin 959’a yükseldiği aktarıldı.


04.06.2024 11:40

OKULUN YAKININA DÜZENLENEN SALDIRIDA 8 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'e ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde sığınmacıların kaldığı okulun yakınına düzenlediği saldırıda 8 kişi öldü. Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'e ait savaş uçakları, "güvenli bölge olarak gösterdikleri", Deyr el-Belah kentinde sığınmacıların kaldığı "Filistin Teknik Yüksek Okulu" yakınında bir yeri bombaladı. Saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu ifade edildi. Görgü tanıkları, bölgedeki yakıt sıkıntısı nedeniyle yaralıların at arabalarıyla hastaneye taşındığını aktardı.


04.06.2024 10:30

ÇİN'DEN 'GAZZE' MESAJI

Çinli Bakan Vang, "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Filistin sorunundan çıkışın yolu iki devletli çözümdür. Çin ve Türkiye, Filistin’in BM’ye üyeliğini destekliyor" açıklamasında bulundu.


04.06.2024 07:00

İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Tulkerem Kampı’nda yaşayan Abdulfettah Salahaddin Cebere ile Ahmed Mustafa Receb adlı Filistinli gençler İsrail askerlerinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Böylelikle, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 527'ye yükseldi. Tulkerem’deki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi, saldırıyı kınarken gençler için kentte yas ilan etti.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Tulkerem’in batısındaki askeri kontrol noktasında Filistinlilere ait bir araca ateş açtığını söyledi.


04.06.2024 06:00

İSRAİL, GAZZE'DE 4 İSRAİLLİ ESİRİN DAHA ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 241 gündür devam ederken, İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde 4 İsrailli esirin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu, söz konusu esirlerin daha önce Hamas tarafından yayınlanan videolarda canlı olarak görüntülendiğini ve isimlerinin Haim Perry, Yoram Metzger, Amiram Cooper ve Nadav Popplewell olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz ay Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında yaralanan İsrail-İngiltere vatandaşı 51 yaşındaki Nadav Popplewell’in hayatını kaybettiğini açıklamıştı.


04.06.2024 03:00

TEL AVİV'DE NETANYAHU KARŞITI GÖSTERİ

İsrail ordusunun saldırılarını devam ettirdiği Gazze Şeridi'nde 4 İsrailli esirin hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından Tel Aviv kentindeki Savunma Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması ve İsrailli esirlerin evlerine geri getirilmesi talebiyle İsrail hükümeti karşıtı gösteri düzenledi.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


04.06.2024 02:00

İSRAİL ORDUSU BATI ŞERİA'DAKİ BALATA KAMPI'NA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’a bağlı Balata Filistin Kampı’na baskın düzenledi. Baskın sırasında Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışma yaşandı.

Al Jazeera'nin haberine göre saldırıda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 2. Resim


04.06.2024 01:00

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI, BUREYC KAMPI'NI VURDU

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail işgal güçleri, Bureyc Kampı'nda sivillerin kaldığı, Ganim Ailesinin kaldığı ev, El-Mugari, Ahlam, Hamed ve Kudüs apartmanları olmak üzere 5 binayı hedef aldı.

Ganim Ailesi'ne ait evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, yaralananlar Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri hastanesine kaldırıldı.

İsrail savaş uçakları, El-Mugari Apartmanı'nı en az bir roketle vururken, Ahlam Apartmanı'na yönelik saldırıda yaralanan 5 kişi Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 3. Resim


04.06.2024 01:00

İSRAİL HASTANENİN JENERATÖRLERİNİ HEDEF ALDI!

İsrail ordusunun başta Cibaliye Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzey bölgelerinden çekilmesinin ardından Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'nde oluşan hasar görüntülendi. Yaklaşık 20 gün süren saldırılarda, İsrail güçleri hastanedeki hayati önem taşıyan oksijen ve elektrik jeneratörlerini işlevsiz hale getirdi.

Gazze'de son durum... İsrail yine insani kampı vurdu! Ölü ve yaralılar var - 4. Resim


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...