CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor!

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

7 Ekim'den bu yana İsrail ablukası altındaki Gazze'den yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bölgedeki can kaybı 37 bin 551'e yükselirken, Bureyc kampında kurabiye almak için gittiği dükkanın bombalanması nedeniyle ağır yaralanan 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl'ın görüntüsü ise yürekleri dağladı. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH, İSRAİL'E AİT BİR ASKERİ MEVZİYİ HEDEF ALDIĞINI DUYURDU
  • YÜZLERCE KONUTUN BULUNDUĞU ALANI HAVAYA UÇURDULAR!
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 37 BİN 598'E YÜKSELDİ
  • YÜREK DAĞLAYAN KARE!
  • GALLANT'TAN ABD'YE 7 EKİM SONRASI 2'NCİ ZİYARET
  • HİZBULLAH YİNE İSRAİL'İN STRATEJİK NOKTALARINI PAYLAŞTI
  • İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA EN AZ 15 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ
  • İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE 1 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

23.06.2024 16:00

HİZBULLAH, İSRAİL'E AİT BİR ASKERİ MEVZİYİ HEDEF ALDIĞINI DUYURDU

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, Safed kentinin kuzeydoğusunda İsrail ordusuna ait askeri mevkiyi vurduğunu, saldırıda ölü ve yararlılar olduğunu bildirdi.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Safed'in kuzeydoğusunda yer alan Ayelet Hashahar'da İsrail ordusuna ait 91. Tümen karargahına, insansız hava araçlarından (İHA) oluşan hava filosuyla saldırı düzenlendiği belirtildi. Bölükteki askerlerin konuşlandığı alanların hedef alındığı aktarılan saldırıda İsrail ordusundan ölen ve yarananlar olduğu kaydedildi. Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek ve "İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Hayara kasabasına düzenlediği suikasta cevap olarak" gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'dan Aşağı Celile'deki Misgav bölgesine giren bir İHA'nın engellendiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu bölgede askeri tesisler ve bir güvenlik fabrikası bulunduğu bilgisi verildi.


23.06.2024 14:55

YÜZLERCE KONUTUN BULUNDUĞU ALANI HAVAYA UÇURDULAR!

İsrail ordusu, Gazze kent merkezi ile Refah kentinde yüzlerce konuttan oluşan yerleşim alanlarının tamamını patlayıcılarla havaya uçurdu.

Görgü tanıkları ile yerel kaynaklar, İsrail ordusuna bağlı güçlerin, bugün Gazze kent merkezi, Refah kentinin batı bölgeleri ile kentteki Suudi Mahallesi'nde yüzlerce konuttan oluşan yerleşim alanlarının tamamını patlayıcılarla havaya uçurduğunu aktardı.

Sosyal medya kullanıcıları da söz konusu bölgelerin, yıkımın ne kadar büyük olduğunu gösteren, önceki ve sonraki hallerine ilişkin fotoğraflarını paylaştı.

Kaynaklar, ölü ve yaralılara ilişkin ise bilgi paylaşmadı.


23.06.2024 14:30

🔴GAZZE'DE CAN KAYBI 37 BİN 598'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 saldırıda 47 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 121 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı.

Bölgede 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıların bilançosunun da yer aldığı açıklamada, hayatını kaybeden sivillerin sayısının 37 bin 598'e, yaralıların sayısının ise 86 bin 32'ye yükseldiği bildirildi.


23.06.2024 12:00

YÜREK DAĞLAYAN KARE!

Refah kentinden kaçarak sığındıkları Bureyc kampında kurabiye almak için gittiği dükkanın bombalanması ile ağır yaralanan 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl, bütün vücudunda oluşan birinci derece yanıklarla hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor! - 1. Resim

Hanan'ın annesi Velaa Akl, Hanın'ın saldırıya hedef olmasının ardından 40 gün geçtiğini, bütün vücudunda birinci derece yanık oluştuğunu ve burun kemiğinin kırıldığını, saldırı esnasında tatlıcı dükkanında bulunan diğer 4 kişinin öldüğünü aktardı.

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor! - 2. Resim

Velaa Akl, patlamanın etkisiyle ağır yaralanan kızlarını tanımakta zorluk çektiklerini, otomobil bulunmadığı için Hanan'ı Aksa Şehitleri Hastanesi'ne eşek arabasıyla taşıdıktan sonra hastaneye ulaştıklarında acilen kanamayı durdurmak için burun ameliyatına alındığını anlattı.

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor! - 3. Resim


23.06.2024 10:30

GALLANT'TAN ABD'YE 7 EKİM SONRASI 2'NCİ ZİYARET

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze savaşındaki en büyük destekçileri olan ABD'ye gitti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun “ABD yönetiminin son birkaç aydır İsrail'e silah ve mühimmat vermemesinin anlaşılmaz bir durum olduğunu” söylemesinin ardından gerçekleştirilen bu ziyarette Gallant'ın yetkililerle silah ve mühimmat konusunu görüşeceği bildirildi.

Gallant, "Üst düzey hükümet yetkilileriyle yapılacak toplantılar savaşın geleceği açısından kritik önem taşıyor. Bu toplantılar sırasında Gazze ve Lübnan'daki gelişmeleri ele almayı planlıyorum" diye konuştu.

Gallant, "Gazze 'operasyon'unda 3. aşamaya geçiş büyük önem taşıyor. Bu geçişi ABD'li yetkililerle görüşeceğim ve bu konuda da ABD ile yakın iş birliği yapacağımızı biliyorum" ifadelerini kullandı.


23.06.2024 10:00

HİZBULLAH YİNE İSRAİL'İN STRATEJİK NOKTALARINI PAYLAŞTI

İsrail Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürürken, Lübnan sınırında da gerilim artıyor. İsrail ordusu ile Hizbullah tarafından yapılan karşılıklı açıklamalarla çatışma sinyali güçlenirken, Hizbullah yeni bir görüntü paylaştı.

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor! - 4. Resim

“Kim bize karşı savaşmayı düşünürse pişman olacaktır” ifadelerinin yer aldığı videoda, İsrail’in stratejik noktalarının havadan çekildiği görüntüler yer aldı. Yapılan açıklamada ise, “Dün Lübnan-Filistin sınırı boyunca İsrail askeri mevzilerine karşı çeşitli operasyonlar gerçekleştirildi” ifadeleri yer aldı.

Gazze'de son durum... Yürek yakan kare... 9 yaşındaki Hanan Alaa Akl yaşam mücadelesi veriyor! - 5. Resim

Açıklamada, “Menara bölgesinde ve Metula kasabasında İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binanın vuruldu. Lübnan’ın işgal altındaki Zibdeen ve Al-Ramtha bölgeleri de hedef alınarak roketle vuruldu” denildi.


23.06.2024 08:00

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA EN AZ 15 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kent merkezi ve Es-Sabra Mahallesine düzenlediği şiddetli hava saldırısında 8 Filistinli hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nusayrat Kampı'nın kuzeyindeki elektrik santrali yakınındaki bir grup Filitinliyi hedef aldı. Saldırıda 2 kişi öldü ve bazıları yaralandı.

İsrail savaş uçakları ve topçuları, Gazze kent merkezinde bulunan el-Cevhera adlı binaya yakın bir evi hedef aldı. Saldırıda 3 Filistinli öldü, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu bazı kişiler de yaralandı.

İsrail'in Gazze kentinin Eş-Şati Kampı'nda bir eve düzenlediği benzer saldırıda da en az 2 kişi öldü, çok sayıda yaralanan oldu.


23.06.2024 12:11

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE 1 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, zırhlı kuvvetlerden 25 yaşındaki yedek subay Malkia Gross'un, Gazze Şeridi'nin güneyinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Böylelikle, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrailli asker sayısı 313'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere, 665'e yükseldi.

Saldırılarda bugüne kadar 1977'si karadan işgal süresince olmak üzere, 3 bin 894 asker ve subay da yaralandı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...