Gazze'deki katliama "ABD" imzası... Nikki Haley bombayı "Bitirin onları" diye imzaladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazze'deki katliama "ABD" imzası... Nikki Haley bombayı "Bitirin onları" diye imzaladı
Gazze, Abd, İsrail, Haber
Dünya Haberleri

Gazze'de soykırım yapan İsrail'e en büyük desteği sunan ABD, katliama desteğini bir kez daha gösterdi. ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail ordusuna ait bir bombayı "Bitirin onları" yazarak imzaladı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliam yapan İsrail'in en büyük destekçisi ABD, desteğini net bir şekilde bir kez daha gösterdi. İsrail'e giden ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, dünya kamuoyunun gözü önünde büyük bir skandala imza attı.

ABD'Lİ İSİM KATLİAMA İMZA ATTI

Nikki Haley, Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail ordusuna ait bir bombayı "Bitirin onları" yazarak imzaladı.

Gazze'deki katliama

Haley, "Amerika (kalp simgesi) İsrail, daima" notunu düştü.

BİNLERCE MASUM O BOMBALARLA HAYATINI KAYBETTİ

ABD'li ismin imzaladığı bombalar binlerce masum Filistinlinin ölümüne yol açtı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 36 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Son 24 saat içinde Refah'ta çadırların bombalanması sonucu en az 72 Filistinli ölürken, yüzlerce Filistinli yaralandı.

UZMANLAR: İSRAİL, REFAH'TA ABD YAPIMI MÜHİMMAT KULLANDI

Öte yandan CNN'in haberine göre; silah uzmanları İsrail'in Filistinlilerin kampına saldırısına ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri değerlendirdi.

Görüntülerden yola çıkan uzmanlar, İsrail'in saldırıda ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bomba kullandığını ve ABD'de üretilen parçalarla bölgedeki mühimmatın seri numarasının eşleştiğini belirtti.

Patlayıcı silahlar uzmanı Chris Cobb-Smith, İsrail'in ABD merkezli Boeing yapımı bomba kullandığını söyleyerek, "Yoğun nüfuslu bölgelerde, küçük çaplı bile olsa herhangi bir mühimmatın kullanılması her zaman risklere yol açar" dedi.

Eski ABD ordusu mensubu, patlayıcı mühimmat imha ekibi üyesi Trevor Ball ise bombanın diğer mühimmatlara göre daha farklı özellikleri bulunduğunu belirterek, bunu kuyruğundan kolayca tespit edebildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...