Hindistan'da ayin dehşeti! Ölü sayısı 100'ü geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Ajanslar

Hindistan'da Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen bir ayinde çıkan izdiham felakete sahne oldu. Ayinde din adamına dokunmak istenmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 116'ya yükseldi. Öte yandan ayin sırasında 100'lerce kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölü ve yaralıların çoğunun ise kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Hathras bölgesinde bir Hindu ayin sırasında yaşanan izdiham, felaketi beraberinde getirdi.

116 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Polis tarafından yapılan açıklamada, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 116 kişinin hayatını kaybettiği, ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Hindistan'da ayin dehşeti! Ölü sayısı 100'ü geçti - 1. Resim

100'LERCE KİŞİ HASTANELİK OLDU

Olayla yaralananlar kamyonet ve motosikletlerle çevredeki hastanelere götürüldü. İzdihamın neden yaşandığı henüz bilinmezken, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaralanan 100'lerce kişi ise hastaneye kaldırıldı.

AŞIRI HAVASIZLIK FELAKETE YOL AÇTI

İzdihamın nedeni henüz netlik kazanmazken, Uttar Pradesh Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath, izdihamın kalabalığın etkinlikten sonra aşağı inmekte olan din adamına dokunmak için sahneye doğru itmeye başlamasıyla meydana geldiğini söyledi.

Hindistan'da ayin dehşeti! Ölü sayısı 100'ü geçti - 2. Resim

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, izdihamda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Hindistan'da küçük alanlarda gerçekleştirilen kalabalık ayinlerde güvenlik tedbirlerine uyulmaması nedeniyle benzer facialar yaşanıyor.

110 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hindistan'da 2013 yılında bir tapınakta düzenlenen etkinlikte yaşanan izdihamda da en az 110 kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan'da ayin dehşeti! Ölü sayısı 100'ü geçti - 3. Resim

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis, izdihamla ilgili soruşturma başlattıklarını ve sorumlular hakkında işlem yapılacağına vurguladı. Eyalet Emniyet Müdürü Prashant Kumar, "Yetkililerin ihmalleri de araştırılacak ve 24 saat içinde hazır olacak rapora dayanarak harekete geçilecek" dedi.

Hindistan'da ayin dehşeti! Ölü sayısı 100'ü geçti - 4. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...