Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 kişi hayatını kaybetti
Hindistan’ın Gujarat eyaletinde bir havai fişek deposunda meydana gelen büyük patlama, faciaya yol açtı. Banaskantha bölgesine bağlı Deesa kasabasındaki tesiste gerçekleşen olayda en az 17 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.
Hindistan'ın Gujarat eyaletinde bir havai fişek fabrikasında yaşanan şiddetli patlama, bölgeyi yasa boğdu. 17 kişinin hayatını kaybettiği olayda, çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle depo tamamen çökerken, enkaz altındakilere ulaşmak için zamanla yarış devam ediyor.
DEPO ÇÖKTÜ, ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR
Patlamanın ardından çıkan şiddetli yangın, deponun bir kısmının çökmesine neden oldu. Çoğunluğu işçi olan kurbanların olay anında içeride çalıştığı bildirildi. İlk belirlemelere göre ölü sayısı 6 olarak açıklanmıştı ancak itfaiye ekiplerinin enkazda sürdürdüğü çalışmalar sonrası bu sayı hızla arttı. Enkaz altındaki diğer kişilere ulaşmak için zamana karşı yarış devam ediyor.
200 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ SAHADA
Olay yerine ulaşan yaklaşık 200 kişilik kurtarma ekibi; itfaiye, polis, yerel yönetim ve acil müdahale personelinden oluşuyor. Şu ana kadar kaç kişinin sağ kurtulduğu ya da hâlâ içeride kaç kişinin bulunduğu kesin olarak bilinmiyor.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, GÜVENLİK İHMALLERİ GÜNDEMDE
Polis olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yerel yönetim ise yangının çıkış nedenini belirlemek ve hasarın tam boyutunu ortaya koymak üzere inceleme talimatı verdi.