Hürmüz Boğazı krizi kapıda mı? İran'dan ABD'ye gözdağı!

İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Tuğamiral Alireza Tangsiri, ABD'nin saldırması halinde Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarını belirterek, İran’ın olası tehditlere karşı misilleme yapacağını vurguladı. Tangsiri, İran’ın füze programı ve müttefik gruplara desteği konusunda müzakere yapmayacağını ifade ederken, bölge ülkeleriyle barışçıl ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.
İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Tuğamiral Alireza Tangsiri, ülkesinin ABD tarafından saldırıya uğraması halinde Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarını açıkladı.
"EMİR GELİRSE BOĞAZ'I KAPATIRIZ"
Tangsiri, "Eğer böyle bir emir verilirse, bunu uygulamak benim görevimdir" diyerek İran’ın olası tehditlere karşı kararlı bir şekilde cevap vereceğini vurguladı.
İran merkezli Shafaq'tan edinilen bilgilere göre, İran’ın füze programı veya müttefik silahlı gruplara desteği konusunda herhangi bir müzakere ihtimalini reddeden Tangsiri, ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen tehditleri de önemsemediğini belirtti. Tangrisi, "Trump’ın mesajını bilmiyorum, analiz etmeye de gerek duymuyorum. Tehditlerini duyuyor, eylemlerini gözlemliyor ve bunlara karşı hazırlığımı yapıyorum" dedi.
"SAVAŞ İSTEMİYORUZ ANCAK SALDIRMAYA KALKARLARSA..."
Tangsiri, İran’ın çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıya misilleme yapacaklarını belirterek, hiçbir düşmanın İran’ı vurup sonuçlarından kaçamayacağını söyledi ve "Biz savaş istemiyoruz ancak düşman bize saldırmaya kalkarsa karşılık vereceğimizi bilmelidir" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, İran’ın bölge ülkeleriyle barışçıl ilişkiler kurmak istediğini dile getiren Tangsiri, Tahran yönetiminin komşu ülkelere tehdit oluşturmadığını ifade etti.