Husiler duyurdu! ABD'den Yemen'e hava saldırısı

ABD güçleri Yemen'in kuzeyindeki Sada kentine hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda can veya mal kaybı bilgisi verilmezken, Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, "Gazze'deki Filistin halkını destekleme konusundaki tutumumuz net ve sabittir" ifadelerini kullandı.
İsrail'in Gazze'de ateşkese son vererek işgal saldırılarını yeniden başlatması Orta Doğu'da büyük bir savaşa kapı araladı.
Husilere ait El-Mesira televizyonunun haberinde, ABD'nin Yemen'in kuzeyindeki Sada kentine bağlı Sehar bölgesine 2 hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırıda can kaybı veya hasara ilişkin bilgi verilmedi.
r-1103921#
"GAZZE'YE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını destekleme konusundaki tutumumuz net ve sabittir. Sonuçları ne olursa olsun saldırılar durana ve abluka kaldırılana kadar da bu tutum değişmeyecektir" dedi.
Meşat, "gerekli olduğunda açıklayacakları seçenekleri olduğunu" iddia ederek ABD saldırılarının, Gazze'ye destek olma konusundaki tutumlarının doğruluğunu teyit ettiğini vurguladı.
ABD'NİN YEMEN'E HAVA SALDIRILARI
Husiler, 7 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdığını aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını duyurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini açıklamıştı.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ise ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını söylemişti. Husiler, ABD ile İngiltere'nin aralarında başkent Sana'nın da yer aldığı bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 79 kişinin öldüğünü, 107 kişinin yaralandığını bildirmişti.