İki ülke arasında tansiyon yüksek! Cumhurbaşkanı orduya talimat verdi: Vurun

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İki ülke arasında tansiyon yüksek! Cumhurbaşkanı orduya talimat verdi: Vurun
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suriye-Lübnan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin Lübnan ordusuna misilleme talimatı verdi. Sınırdaki gerginliğe ilişkin konuşan Avn, "Doğu ve kuzeydoğu sınırında yaşananların devam etmesinin imkanı yok, bunun sürmesini de kabul etmeyeceğiz." dedi. Yaşanan çatışmalarda 7 kişi ölürken 52 kişi yaralandı. İki ülke arasında sınır hattında ateşkes ve koordinasyon için anlaşmaya varıldı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suriye-Lübnan sınırında yaşananların devam etmeyeceğinin altını çizerek, atışlara karşılık verilmesi için orduya talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Avn, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye ile Lübnan arasında dün akşam başlayan karşılıklı atışlara işaret etti.

ORDUYA TALİMAT VERDİ

"Doğu ve kuzeydoğu sınırında yaşananların devam etmesinin imkanı yok, bunun sürmesini de kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullanan Avn, atışlara karşılık verilmesi yönünde orduya talimat verdiğini aktardı.

LÜBNAN-SURİYE SINIRINDA GERGİNLİK

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın dün Savunma Bakanlığı Medya Ofisine dayandırdığı haberde, Hizbullah mensuplarının Suriye ordusundan 3 askeri pusuya düşürerek Lübnan'a kaçırdığı belirtilmişti.

CAN KAYBI ARTTI

Suriye-Lübnan sınırında patlak veren çatışmalarda can kaybı arttı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, sınırdaki çatışmalarda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SURİYE VE LÜBNAN ATEŞKES VE KOORDİNASYON İÇİN ANLAŞMAYA VARDI

 Lübnan Dışişleri Bakanı Yusuf Recci, Suriyeli mevkidaşı Esad eş-Şeybani ile iki ülke arasındaki sınır hattında yaşanan olayları görüştü. Görüşme sonrasında iki ülkenin ateşkes ve koordinasyon için anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, iki ülkenin egemenliği doğrultusunda iletişimi sürdürme ve durumun kötüye gitmesini önleme konusunda mutabık kaldı." ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Hizbullah mensuplarının Lübnan'a kaçırdıkları ve Suriyeli 3 askeri infaz ettikleri aktarılmıştı. Hizbullah ise yaptığı açıklamayla, Suriye-Lübnan sınırında yaşanan olaylarla hiçbir ilgilerinin olmadığını savunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...