İngiltere'den vatandaşlarına son dakika çağrı: Lübnan'ı terk edin

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği yoğun hava saldırısının ardından İngiltere'den vatandaşlarına son dakika uyarı geldi. Lübnan lideri Mikati ile görüşen İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İngiliz vatandaşlarına bir an önce ülkeyi terk etmesi çağrısı yaptı.
Hizbullah üyelerinin kullandığı 'pager' isimli çağrı cihazları ile 'iCom IC-V82' model telsizler birer gün arayla patlatan İsrail, Lübnan'a bugüne kadarki en yoğun hava saldırısını başlattı. Saldırının ardından İngiltere'den vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı geldi.
İNGİLTERE DURUMDAN ENDİŞELİ
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Lammy görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mikati ile görüştüm ve Lübnan'da artan gerilim ve sivil kayıplardan duyduğum derin endişeyi dile getirdim. Mavi Hat boyunca istikrar ve güvenliğin yeniden tesis edilmesi için müzakere edilmiş bir çözüme duyulan ihtiyacı ele aldık” dedi.
DURUM HIZLA KÖTÜLEŞEBİLİR, ÜLKEYİ TERK EDİN
Lübnan’daki İngiltere vatandaşlarına mesaj gönderen Lammy, "Ticari seçenekler devam ederken ülkeyi terk etmeleridir. Tansiyon yüksek ve durum hızla kötüleşebilir" ifadelerini kullandı.