İran'dan terör örgütü PKK'ya hava savunma desteği! SİHA'ları böyle düşürecekler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran'dan terör örgütü PKK'ya hava savunma desteği! SİHA'ları böyle düşürecekler

Dünya Haberleri

İran'ın terör örgütü PKK'ya İHA ve SİHA'larını hedef alacak karadan havaya füze desteğinde bulunduğu öne sürüldü. Bölgesel kaynaklar, İran'ın yaklaşık iki yıldır 358 füze sistemini parçalar halinde PKK'ya teslim ettiğini, montajını ise Süleymaniye yakınlarında yaptığını aktardı. 

Terör örgütü PKK'nın silah tedarikçisi İran'ın örgüte füze desteğinde de bulunduğu ortaya çıktı. Bölgesel kaynaklar, PKK'ya kamikaze İHA'larını ve SİHA’ları hedef alacak karadan havaya füzelerin İran tarafından sağlandığını aktardı.

MEE'nin kaynaklara dayandırarak aktardığı habere göre yaklaşık 2 yıldır İran, PKK'ya 358 füze sistemini parçalar halinde teslim ediyor. Montajı ise Süleymaniye yakınlarında yapılıyor.

İran'dan PKK'ya hava savunma desteği! Türk SİHA’larını böyle düşürecekler - 1. Resim

İRAN BOŞ DURMUYOR!

358 füze sistemi, Hizbullah ve Husiler de dahil olmak üzere bölgedeki diğer İran vekil güçleri tarafından da kullanılıyor.

İran, kamikaze İHA'larının ve füzelerin yanı sıra PKK'ya Rus menşeli termal kameralar ve Türk İHA’larının tespiti için geniş açılı gözetleme cihazları da sağladı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet özkan11 Haziran 2024 01:39

İran kahpe bir devlettir her şey beklenir.....

Orhan Sinangil11 Haziran 2024 00:53

Ülen Meşhadi..! Neyin peşindesin..! Maksadın ne..?

Sonraki Haber Yükleniyor...