İşgalci Yahudi yerleşimciler gözünü Lübnan'a dikti! Yeni hedefleri ne?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İşgalci Yahudi yerleşimciler gözünü Lübnan'a dikti! Yeni hedefleri ne?
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistinliler, artan yerleşimci şiddetinin yaşamlarını tehdit ettiğini söylerken Yahudi yerleşimciler, Lübnan sınırını geçerek yerleşim yeri kurmaya çalıştı.

Son günlerde, Lübnan sınırını geçen işgalci Yahudi yerleşimciler, yeni alan bulduklarını açıkladı. 

Times of Israel’in haberine göre, İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde sözde yerleşkenin kaldırıldığını duyurdu. Ordunun yaptığı açıklamada, yerleşimcilerin koordinasyonsuz olarak Lübnan’a yaklaşmalarının tehlikeli olduğunu ve bu tür girişimlerin orduyu operasyonlarını yapmaktan alıkoyabileceği uyarısında bulunuldu.

Yerleşimcilerin yeni işgali, İsrail ve Hizbullah arasında imzalanan ateşkese dayanarak, İsrail ordusunun Lübnan’daki bazı bölgelerdeki varlığını sürdürdüğü bir dönemde yaşandı.

Ateşkesin ardından İsrail ordusu, 60 gün süreyle bölgedeki operasyonlarını sürdüreceği iletti.

İşgalci Yahudi yerleşimciler gözünü Lübnan'a dikti! Yeni hedefleri ne? - 1. Resim

ABD VE AB ÜLKELERİ YERLEŞİMCİLERE YAPTIRIMLAR UYGULADI

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki eylemlerinden dolayı şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanmasına karar vermişti.  Daha önce ABD ve İngiltere de benzer yaptırım kararları almıştı.

İsrail destekçisi ülkeler arasında yer alan Macaristan’ın karşı çıkmasına rağmen, AB ülkeleri arasında yapılan görüşmelerde ilk kez bu konuda bir uzlaşmaya varıldı. Ayrıca, AB, Hamas’a yönelik de yeni yaptırımlar uygulamaya karar verdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...