İslam ülkeleri Gazze'de soykırım davasına müdahil olacak! İİT İsrail'e karşı alınan sonuç bildirgesini yayımladı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi kararlarına, Türkiye'nin önerileri sonucunda, İİT Üye Devletlere, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma çağrısı yapılması tedbiri eklendi.
BÜYÜKELÇİ PAÇACI İSLAMOFOBİ TEMSİLCİSİ OLARAK ATANDI
İSLAM ÜLKELERİNDEN FİLİSTİNLİLERE KORUMA SAĞLAMA KARARI
Kaynaklar, İİT 15. Zirvesi'nde, İsrail'in savaş ve insanlık suçlarının önlenmesine yönelik diplomatik, ekonomik ve siyasi her türlü tedbiri alma çağrısında bulunulduğunu aktararak, "İİT kararlarını uygulamayan üye devletlere karşı, üyeliğin askıya alınması dahil, hukuki tedbirler uygulanması ve bu konuyu ele almak üzere bir toplantı düzenlenmesi karara bağlandı." ifadesini kullandı.
Zirve'de "İsrail'le işbirliği yapan ülkelerin soykırıma varan suçlara ortaklık ettiği"nin vurgulandığına dikkati çeken kaynaklar, "Filistinlilere koruma sağlanması" kararının alındığını belirtti.
TÜRKİYE'NİN ÖNERİSİ ETKİLİ OLDU, SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHİL OLUNACAK
Diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin önerileri neticesinde, İİT 15. Zirvesi kararlarına tedbirler eklendiğine işaret ederek, bunları şu şekilde sıraladı:
"Gazze'deki suçlardan sorumlu özel ve tüzel kişilerin varlıklarının dondurulması; İsrail'in uluslararası spor, kültürel ve ekonomik etkinlik ve faaliyetlerden menedilmesi yönünde çaba harcanması; İsrail'in uluslararası örgüt ve forumlardan ihracı konusunda çaba harcanması; Üye Devletlere Uluslararası Adalet Divanındaki soykırım davasına müdahil olma çağrısı."
PKK'NIN TEHDİT OLDUĞU KARARDA YER ALDI
Zirve'de, Kıbrıs meselesine ve Batı Trakya Türk azınlığın durumuna ilişkin konularda İslam dünyasının dayanışmasını teyit eden kararlar alındığını kaydeden kaynaklar, "Nihai Bildiri'de PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin ortak tehdit olduğu karara bağlandı." ifadesini kullandı.
Kaynaklar, 2025'te yapılacak İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığı bilgisini paylaştı.
İslam ülkeleri elele versin katil İsrail fazla dayanamaz