İsrail-Fransa gerilimi büyüyor! Macron hakkında dava açacaklar

İsrail ile Fransa arasında gerilimi tırmandıran bir hamle yaşandı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa’daki Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında dava açacaklarını duyurdu.
İsrail ve Fransa arasındaki devam eden gerilim, gün geçtikçe yeni gelişmelere sahne oluyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa hükümetinin Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması sonrası hareket geçti.
Katz, alınan karar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.
MACRON'A DAVA AÇACAKLAR
Söz konusu yasağı “bizim gözümüzde özellikle dost ülkeler arasında kabul edilemez anti-demokratik bir tedbir” olarak nitelendiren Katz, “İsrail, radikal rejime karşı mücadelede ön saflarda yer alan tek devlettir ve Fransa, tüm Batı dünyasıyla birlikte, bize karşı değil, bizimle birlikte durmalıdır” dedi.
İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail’in konuyu Fransız mahkemelerine taşıyacağı ve Macron'un yasadışı ayrımcılık yaptığının iddia edileceği aktarıldı.
İSRAİLLİ ŞİRKETLERE YASAK GETİRİLMİŞTİ
Fransa’nın başkenti Paris’te 4-7 Kasım'da düzenlenecek olan uluslararası askeri denizcilik fuarı Euronaval Savunma Fuarı'nda İsrailli şirketlerin stant açması yasaklanmış, İsrailli şirketlerin fuarda yalnızca delegasyon düzeyinde temsil edilebileceği ifade edilmişti.
Euronaval Savunma Fuarı'nın organizatörleri, "Fransa hükümeti, İsrail delegasyonlarının fuara katılımını onayladı ancak İsrailli şirketlerin stant açmalarını veya ürün sergilemelerini yasakladı. Bu karar, 15 Ekim'de resmi olarak bildirilmiştir" demişti.