İsrail, gazetecilerin kaldığı çadırı bombaladı! Diri diri yaktılar

Gazze’nin Han Yunus kentinde gazetecilerin çadırı, İsrail tarafından vuruldu. Palestine Today muhabiri Ahmed Mansur ağır yanıklarla ölüm kalım savaşı veriyor. Saldırıda en az 2 gazeteci öldü, 9 kişi yaralandı.
Gazze'de bir kez daha basın hedefteydi. İsrail ordusunun, Han Yunus’taki Nasır Tıp Kompleksi yakınlarında bulunan gazetecilerin kaldığı çadıra düzenlediği hava saldırısı, dünya kamuoyunu sarsan görüntülere sahne oldu.
Saldırı sonucu çadır alev aldı. Filistinli gazeteci Ahmed Mansur, vücudu ağır şekilde yanmış halde çıkarıldı. Kameraların önünde diri diri yanan Ahmed, şu anda hastanede kritik durumda, hayat mücadelesi veriyor.
ÖLEN GAZETECİLER: HİLMİ EL-FAKAVİ VE ISLAM MAQDAD
Aynı saldırıda, Palestine Today muhabiri Hilmi El-Fakavi hayatını kaybetti. Bir diğer gazeteci, Islam Maqdad ise eşi ve çocuğuyla birlikte daha önceki bombardımanda hayatını kaybetmişti. Gazze’de sadece son bir haftada 3 gazeteci daha öldürüldü, 7’den fazla kişi yaralandı.
"GAZETECİLER BİLİNÇLİ OLARAK HEDEF ALINIYOR'
Brown Üniversitesi'nin Cost of War Projesi ve Watson Enstitüsü’nün raporlarına göre, Gazze'deki medya kayıpları son 100 yılın en ağır bilançosunu oluşturuyor. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana 232 gazeteciyi öldürdüğü açıklandı.
Açıklanan sayı, İki Dünya Savaşı, Vietnam, Afganistan ve Irak savaşlarında ölen tüm gazetecilerin toplamından fazla.
Gazeteci-yazar Antony Lowenstein, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, "Bu artık rastgele değil, sistematik. Gazeteciler kasten hedef alınıyor." dedi.
GAZZE'DE SESSİZ ÇIĞLIK
Gazze’de süren bombardımanlar, sadece sivilleri değil, dünyaya ses olmak isteyen kalemleri, kameraları da hedef alıyor.
BM ve uluslararası medya birlikleri, bugüne kadar yalnızca sınırlı tepki gösterebildi.