CANLI ANLATIM

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, okul, ibadethane, hastane ayırt etmeden saldırılarını sürdürüyor. Güvenli bölge ilan edilen El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla saldıran İsrail, 100'den fazla Filistinliyi öldürdü. Katliamın ardından ise Eş-Şati Kampı'nda bulunan El-Ebyad Camisi'ne saldırdı. Saldırıda en az 17 kişi öldü, yaralıların ise durumu ağır. Hamas saldırıyı, ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçu" olarak nitelendirdi. Netanyahu ise katliamı savundu. İşte Gazze'de yaşananlar...

Canlı Anlatım Özeti
  • NETANYAHU: HEDEFTE KASSAM LİDERİ VARDI, ÖLDÜ MÜ EMİN DEĞİLİZ
  • HAMAS: ABD'NİN ÖRTBAS ETTİĞİ İSRAİL'İN YENİ BİR SAVAŞ SUÇUDUR
  • İSRAİL "TERÖRİST" İLAN EDİLSİN
  • KATLİAMIN BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR
  • İRAN, ÜRDÜN VE MISIR'DAN KINAMA
  • KOLOMBİYA LİDERİ, "ÇOK ÖFKELİYİM
  • FİLİSTİN, SALDIRIYI KATLİAM OLARAK NİTELEDİ
  • İSRAİL KASITLI OLARAK YALAN HABER YAYIYOR
  • DIŞİŞLERİ'NDEN İSRAİL'E KINAMA
  • CAMİDE NAMAZ KILANLARI VURDU! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

13.07.2024 23:51

HAMAS: "DEİF ÖLDÜRÜLMEDİ, AÇIKLAMALARINLA ALAY EDİYOR"

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, İsrail'in El Mevasi'ye yönelik saldırısında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in hedef alındığı iddiasını yalanlayarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslendi. El-Hayya, "Deif öldürülmedi, açıklamalarınla alay ediyor" dedi.

13.07.2024 23:06

NETANYAHU: HEDEFTE KASSAM LİDERİ VARDI, ÖLDÜ MÜ EMİN DEĞİLİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve "güvenli bölge" olarak açıklanan El-Mevasi bölgesinde 90 Filistinlinin öldüğü saldırıyı savundu.

Saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed ed-Dayf ve yardımcısı Rafa'a Salameh'in hedef aldıklarını söyleyen Netanyahu, onlarca can kaybını görmezden geldi.

Netanyahu, İsrail'in hedef aldığını duyurduğu Kassam Tugayları lideri ed-Dayf'ın öldüğünden "emin olmadıklarını" söyledi.

ABD yönetiminin Muhammed ed-Dayff'i hedef alan saldırı öncesi bilgilendirilmemesi üzerine sorulan soruya Netanyahu, "Bir şeylerin sızma riskini neden göze alalım?" şeklinde cevap verdi.


13.07.2024 22:43

HAMAS: ABD'NİN ÖRTBAS ETTİĞİ İSRAİL'İN YENİ BİR SAVAŞ SUÇUDUR

Hamas, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı'nda bulunan El-Ebyad Camisi'ni hedef alan saldırıyı, "ABD'nin örtbas ettiği İsrail'in yeni bir savaş suçu" olarak nitelendirdi. 

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısı hakkında, "Faşist işgal ordusunun (İsrail ordusu) Eş-Şati Mülteci Kampı'nda El-Ebyad Camisi'nin kalıntıları üzerinde namaz kılanlara yönelik yaptığı katliamla, Siyonist düşmanın (İsrail) Gazze'deki savunmasız halkımıza işlediği suçlara bir yenisi daha eklendi." ifadelerine yer verildi.


13.07.2024 21:19

İSRAİL "TERÖRİST" İLAN EDİLSİN

Pakistan'da toplanan binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan gösteri düzenlerken toplanan kalabalık Gazze'ye destek mesajı gönderdi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında toplanan binlerce kişi, Gazze'ye destek gösterisinde hükümetten Filistinlilere daha fazla yardım gönderilmesini istedi.

Katılımcılar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Pakistan'da "terörist" ilan edilmesi çağrısında bulundu.


13.07.2024 20:56

KATLİAMIN BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan ve daha önce "güvenli bölge" olarak ilan ettiği El Mevasi'ye gerçekleştirdiği hava saldırısında bilanço ağırlaşıyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yerinden edilen sivillerin hedef alındığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 90'a, yaralı sayısının ise 300'e yükseldiği bildirildi. Yaşamını yitirenlerin yarısının kadın ve çocuk olduğu, yaralılar arasında da onlarca kadın ve çocuk olduğu aktarıldı.

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır - 1. Resim


13.07.2024 20:35

İRAN, ÜRDÜN VE MISIR'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, İsrail rejiminin Gazze'de ABD desteği ile soykırımlarına devam ettiğini belirtti. Kenani, "Bir kez daha Gazze'de yüzlerce kadın ve çocuk İsrail tarafından hedef alınarak hayatlarını kaybetti. Bu saldırı siyonist İsrail rejiminin direnişi yıpratmak ve yok etmek adına uluslararası toplumun sessizliğinden güç alarak katliamlarına devam ettiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail'in söz konusu katliamı kınandı. Bakanlık Sözcüsü Süfyan El Kudah, Ürdün'ün İsrail'in uluslararası hukuku sürekli ihlal etmesini kınadığını belirterek, uluslararası toplumun Filistinlilerin acılarına son vermek için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır - 2. Resim

"Sivillere yönelik saldırılar ateşkesi zorlaştırıyor" Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "İsrail'in El Mevasi bölgesine yönelik saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Filistinli sivillere yönelik devam eden ihlaller, ateşkes anlaşmasına varılmasında ciddi zorluklara neden oluyor" ifadeleri kullanıldı.


13.07.2024 20:27

KOLOMBİYA LİDERİ, "ÇOK ÖFKELİYİM

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'de El-Mevasi bölgesine yönelik saldırısına ilişkin "çok öfkeliyim" ifadesini kullandı.

Petro, X sosyal medya platformundan İsrail'in Gazze'deki El Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Petro, "Çok öfkeliyim ve en büyük adaletsizliğin, 200 sivilin öldürüldüğü Gazze'de yaşandığını düşünüyorum. Ancak çok daha öfkeli olmamın sebebi, uluslararası insan haklarının bu şekilde yok edilmesi ve yeryüzündeki tüm zayıf halklara yönelik barbarlığın başlangıcı olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır - 3. Resim


13.07.2024 19:17

FİLİSTİN, SALDIRIYI KATLİAM OLARAK NİTELEDİ

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nebil Ebu Rudeyne, Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan açıklamasında, Mevasi'de 100'ü aşkın Filistinlin ölümüne neden olan saldırıyı "katliam" olarak niteledi.

Ebu Rudeyne, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 350'yi aşkın kişinin öldüğü veya yaralandığı saldırının, Filistin halkının, savaşın başından bu yana maruz kaldığı soykırımın devamı olduğunu vurguladı.

"Mevasi saldırısından, Filistin halkına karşı kanlı katliamlar işleyen İsrail'e silah ve maddi destek vermekte ısrar ederek tüm uluslararası kararları çiğneyen ABD'nin sorumlu olduğunu" ifade eden Ebu Rudeyne, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve uluslararası toplumu bu katliamları durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Futuh ise yaptığı açıklamada, Gazze'de insan ve yapılar dahil olmak üzere her şeyin soykırım ve etnik temizliğe maruz kaldığını belirtti.


13.07.2024 18:16

İSRAİL KASITLI OLARAK YALAN HABER YAYIYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu yalan ve uydurma haberlerin yayımlanması, işgal devleti İsrail’in şu ana kadar 71 şehit ve 289 yaralıya yol açan korkunç katliamını meşrulaştırmaya yönelik başarısız bir girişimidir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail'in, başarısızlığını, sivillere ve yerinden edilmişlere, özellikle de çocuk ve kadınlara karşı işlediği suçları örtbas etmek amacıyla savaşın başlangıcından bu yana defalarca çarpıtma politikası uyguladığına dikkat çekilerek, medya kuruluşlarına İsrail'in sivillere ve yerinden edilmişlere karşı işlediği vahşi suçları örtbas etmek için ürettiği "sahte anlatısına" itibar etmeme çağrısı yapıldı.

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır - 4. Resim

İsrail’in medyayı yanlış bilgilendirme yöntemlerini kullanması, dikkatleri Filistin halkına karşı devam eden suçlarından başka yöne çekmek amacıyla sahte haberler, söylentiler ve yalanlar yaymasının kınandığı açıklamada, "İsrail ve ABD yönetiminin Gazze Şeridi’nde yürütülen bu korkunç soykırım savaşının ve katliamların sorumlusu olduğu" vurgulandı.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası topluma, İsrail ve ABD’ye Filistin halkına karşı yürüttükleri bu soykırım savaşını durdurmaları için baskı yapma" çağrısında bulunuldu.


13.07.2024 16:20

DIŞİŞLERİ'NDEN İSRAİL'E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Han Yunus kentinin batısında yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı El-Mevasi bölgesindeki saldırılarının, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin Filistinlileri topyekun yok etme çabasının bir aşaması" olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef almaya devam etmesi nedeniyle yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail’in, Han Yunus kentinde 'güvenli bölge' olarak belirlediği El Mevasi’de barınan Filistinlilere saldırarak onlarca sivili katletmesi, Netanyahu hükümetinin Filistinlileri topyekun yok etme çabasının bir aşamasıdır. İsrail’in ateşkes konusunda Hamas’ın olumlu cevabına karşılık vermesi beklenirken bir kez daha kan dökmeyi tercih etmesi, Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delilidir. İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir."


13.07.2024 14:43

CAMİDE NAMAZ KILANLARI VURDU! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı'nda bulunan El-Ebyad Camisi'ne saldırdı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.  İsrail'in kuzeydeki Gazze kentinde yer alan Şati Kampı'nda yeni bir "katliam" gerçekleştirdiğini söyleyen Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğu ağır 20 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail, "güvenli" dediği alanı ve camide namaz kılanları hedef aldı! Katliam saldırısının bilançosu ağır - 5. Resim

Kamptaki camide öğle namazını kılmak için bir araya gelen sivillerin vurulduğu saldırıda can kaybı 17'ye yükseldi.


 

13.07.2024 12:06

İSRAİL SİVİLLER İÇİN "GÜVENLİ BÖLGE" İLAN EDİLEN YERİ VURDU!

İsrail ordusu, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi. Saldırıda en az 71  Filistinli hayatını kaybetti. Onlarca kişi ise yaralandı.

YER: GAZZE

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...