İsrail köşeye sıkıştı! Lübnan ve Gazze'de üst üste saldırı, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail köşeye sıkıştı! Lübnan ve Gazze'de üst üste saldırı, ölü ve yaralılar var

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail, Lübnan'dan gelen saldırılarla köşeye sıkıştı. Hizbullah güçleri Kamikaze saldırısıyla İsrail'in kuzeyini vurdu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları ise Gazze'de İsrail askerlerini hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Arzımevud hayalleri uğruna Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail, köşeye sıkıştı! Bir yandan Gazze'de diğer yandan Lübnan'da çatışmalarını sürdüren İsrail, üst üste saldırılarla sarsıldı.

Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçlerinin İHA saldırısında İsrailli 18 asker yaralandı. Gazze'de ise direniş grupları İsrail askerleri ile araçlarını hedef aldı. Saldırıda İsrail askeri öldü.

İRAN DESTEKLİ GÜÇLERDEN KAMİKAZE SALDIRISI

İsrail ordu radyosu, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Buna göre, Lübnan'dan atılan Hizbullah'a ait bir İHA'nın Golan Tepeleri'nde infilak etmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere, 18 asker yaralandı.

Yedioth Ahronot Gazetesi daha önceki haberinde, Golan Tepeleri'ndeki Ayn Kanya ve Marom Golan yerleşim birimlerinde sirenlerin çaldığını duyurmuştu.

Hizbullah ise bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bir askeri karargahı bombaladıklarını ve yaşanan çatışmalarda da 3 mensubunun öldüğünü aktarmıştı.

GAZZE'DE İSRAİL ASKERLERİ PUSUYA DÜŞTÜ: ÖLÜLER VAR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri Gazze kentinin Eş-Şucaiyye ve Tel el-Heva mahallelerinde İsrail askerleri ile araçlarını pusuya düşürdü.

İsrail askerleriyle girilen çatışmalara ilişkin Telegram hesaplarından bilgi verildi. 

Kassam'ın açıklamasında, Tel el-Heva Mahallesi'nde 2 İsrail personel aracı ile bir buldozerin Yasin-105 roketleri ile vurulduğu ve içlerindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Şucaiyye Mahallesi'nde ise İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın havan topları, Netzarim ekseninde bir komuta merkezinin ise kısa menzilli "Rucum" füzeleriyle vurulduğu kaydedildi. Şucaiyye'de ayrıca bir Merkava tankının Yasin-105 roketiyle vurulduğu aktarıldı.

Kudüs Seriyyeleri ise Şucaiyye'nin doğusundaki Santral bölgesinde bulunan İhlil Caddesi'nde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girildiğini, Et-Tekaddum ekseninde İsrail askerlerinin havan toplarıyla hedef alındığını ve ayrıca bir askerin keskin nişancı kurşunuyla vurulduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...