İsrail ordusu yeniden Suriye'yi vurdu! Ölü ve yaralı var
İsrail ordusu, Suriye'nin Maariya köyünde İsrail işgaline karşı düzenlenen bir gösteri sırasında Suriyelilere ateş açtı. Bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Esad rejiminin devrilmesinin ardından İsrail, Suriye topraklarına yönelik karadan ve havadan operasyonlarına devam ediyor.
İsrail merkezli Kanal 14'ün haberine göre İsrail ordusu, Suriye'nin Maariya köyünde İsrail işgaline karşı düzenlenen bir gösteri sırasında Suriyelilere ateş açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
İSRAİL SON BİR HAFTADA SURİYE'YE 200'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
Geçtiğimiz hafta İsrail ordusu Suriye genelinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 100 farklı hedefi vurduğunu açıkladı. Sahadan gelen raporlara göre İsrail son bir haftada bölgeye 200'den fazla hava saldırısı düzenledi.
Saldırılar, Golan Tepeleri'nde bulunan Hermon Dağı'nı hedef aldı.
İSRAİL, SURİYE'NİN ASKERİ KAPASİTESİNİ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞIYOR
İsrail Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail'in Suriye ordusunun Esed rejiminden kalan askeri kapasitesini azaltmak için elinden gelen azami çabayı sarf ettiği, ordunun, Suriye geneline yayılan çok kapsamlı bir saldırı dalgası başlattığı ifade edildi.
İSRAİL ORDUSU, GOLAN TEPELERİ'NE TAKVİYE GÖNDERDİ
İsrail ordusu, 6 Aralık’ta Suriye’deki gelişmeler nedeniyle Golan Tepeleri'nde konuşlu birliklerine takviye gönderdiğini duyurmuştu.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. 1974'te İsrail ile Suriye arasında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.