İsrail yine katliam yaptı! Hamas lideri Haniyye'nin ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye’nin ailesinden 10 kişi İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Haniyye'nin kız kardeşinin de bulunduğu öğrenildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 626 Filistinli öldü, 86 bin 98 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail yine katliam yaptı! Hamas lideri Haniye'nin ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

HANİYE'NİN AİLESİNDEN 10 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Kampı'na düzenlediği saldırıda, aralarında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşinin de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait uçaklar, Şatı Kampı'nda Heniyye'nin ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ev tamamen yıkılırken aile üyelerinden en az 10 kişi hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.

Gazze kentindeki Muammedani Hastanesi kaynakları da Heniyye'nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Heniyye'nin ölenler arasında olduğunu aktardı.

İsrail yine katliam yaptı! Hamas lideri Haniye'nin ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti - 2. Resim

İsrail saldırısında hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle:

- Zehr Abdusselam Haniye (Haniye'nin kız kardeşi)
- Nahid Ğazî Haniye (Haniye'nin yeğeni)
- İman Haniye (Nahid Ğazî'nin hanımı)
- Muhammed Haniye (Zehr Abdusselam'ın torunu)
- İsmail Haniye (torun)
- Mumin Haniye (torun)
- Zehr Haniye (torun)
- Şehid Haniye (torun)
- Êmâl Haniye (torun)

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANINDAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin akrabalarında şehit sayısının 69'a ulaşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Topçu, şunları kaydetti:

"Hamas Siyasi Büro Başkanı inancın timsali Ümmetin kahraman evladı İsmail Haniye’nin aziz milletinin şehitleri kervanına akrabalarından katılanların sayısı soykırım suçu işleyen katil İsrail devletinin son vahşi saldırısı ile 69'a ulaşmıştır. Şehitlerimize rahmet, İsrail’e lanet kendilerinin değerli şahsında Filistin’in kahraman halkına başsağlığı diliyorum.

Allah (CC); 'Hasbünallahü ve ni'me'l-vekil' diyerek Siyonist İsrail’e ve başta ABD olmak üzere yandaşlarının 7 Ekim’den bu yana yaptığı soykırıma Ümmetin izzetini korumak için tek başına kahramanca direnen Filistin’i, halkını korusun ve yüceltsin. Türkiye; devleti ve milleti ile özgür Filistin dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alana kadar her türlü desteğine devam edecektir."

NİSAN AYINDA 3 OĞLUNU VE 4 TORUNUNU KAYBETMİŞTİ

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı'nda da Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetmişti.

Haniye, “Oğullarımın öldürülmesi Hamas’ın ateşkes taleplerini etkilemeyecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...