İsrail’de kan donduran akım: Filistinli çocukları hedef aldılar

İsrailli sosyal medya kullanıcıları, Gazze’deki zor durumda olan çocuklarla dalga geçtikleri bir akım başlattı. Özellikle TikTok’ta viral olan akımda, kullanıcılar kendilerini gerçek olmayan bir yardım kuruluşunun temsilcileri olarak tanıtıp bombardıman altındaki çocuklar için yardım istiyor.
Filistinli sivil halkın ve çocukların üzerine bomba yağdıran İsrail, korkunç bir sosyal medya akımına imza attı. İsrailli içerik üreticilerinin Filistinli çocuklarla alay edip onlar için bağış istediği videoları, TikTok uygulamasında yüz binlerce kez tıklandı.
FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI ALAY KONUSU HALİNE GETİRDİLER
İsrailli fenomenler paylaştıkları videolarda kendilerini gerçek olmayan bir yardım kuruluşunun temsilcileri olarak göstererek aile üyelerini ve arkadaşlarını arayarak Filistinli çocuklar için yardım istiyor. Aranan kişiler ise bu isteklere öfkelenerek küfürler yağdırıyor. Ardından kendilerini ifşa eden fenomenler gülerek alay etmeye başlıyor.
Videolara yorum yapanların çoğu akımı komik ve eğlenceli olarak değerlendirirken akımın en popüler videosunun altına yapılan yorumlar kan dondurdu.
VİDEOLARIN İÇERİĞİ KAN DONDURDU
Genç bir kadın bağış için babasını gizli bir numaradan arayarak, ''Onların evlerini yıktık, şimdi yeniden inşa etmemiz gerekiyor.'' ifadesinde bulunuyor. Ardından babası hakaret ve küfürler yağdırıyor. Kadının kendini ifşa etmesiyle gülmeye başlıyorlar.
İsrail’de yorumların çoğunluğu akımı desteklese de diğer platformlarda yapılan yorumlar akımı nefret dolu olarak nitelendirdi.