İsrail'den Suriye'ye hava saldırıları! Savaş uçakları ülkenin güneyine bomba yağdırdı
İsrail, Gazze ve Lübnan'ın ardından Suriye işgalini genişletmenin peşinde! Lazkiye ve çevrelerindeki çatışmalarda dahili olduğu öne sürülen İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Dera iline 17 hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının bomba yağdırdığı saldırılarda askeri noktaların hedef alındığı bilgisini verdi.
İsrail, Lübnan ve Gazze'de ateşkesi sağladıktan sonra gözünü Suriye topraklarına dikti. Ülkeyi karıştırmak için harekete geçen işgal güçlerinin, Lazkiye ili başta olmak üzere sahil bölgelerinde yaşanan çatışmalarda rol oynadığı bildirildi.
Lazkiye ve çevresindeki çatışmalarda binin üzerinde can kaybı yaşanırken, PKK/YPG'li teröristler gelişmeleri fırsat bilerek Halep'e saldırsa da başarı sağlayamadığı kaydedildi.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, "İsrail işgal uçaklarının Dera'nın kuzeyindeki Cbab ve İzraa kasabalarının çevresine çok sayıda hava saldırısı düzenlediğini" duyurdu.
17 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları ülkenin güneyinde yer alan Dera ilindeki askeri noktalara hava saldırıları gerçekleştirdi.
Saldırılarda İsrail uçakları'nın Dera ili kırsalındaki Cebeb ve İzra'da bulunan 12. Tugay ve 89. Alay'a saldırdığı bilgisi verildi.
Toplam 17 hava saldırısı yapılarak askeri teçhizatların hedef alındığı öğrenildi.
İSRAİL'İN SURİYE İŞGALİ
Suriye'de 27 Kasım 2024'te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık'ta 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı olarak İsrail ordusunun ülkeye saldırıları arttı.
Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti. Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.