CANLI ANLATIM

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze, Refah ve Batış Şeria'yı kana bulan İsrail ordusu, yoğun karşılık gördüğü Cibaliye Kampı bölgesinden çekildi. İsrail'in 45 sivili katlettiği çadır saldırısına ait uydu görüntüleri ortaya çıktı. Çadır kampın bombardıman öncesindeki ve sonrasındaki görüntüleri dünya gündemine oturdu.

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL ORDUSU CENİN'E GİRİYOR!
  • "16 BİN FİLİSTİNLİ BİR OKULDA KORKUNÇ ŞARTLARDA YAŞIYOR"
  • DEYR EL-BELAH'TA SU KRİZİ DERİNLEŞİYOR
  • CAN KAYBI 36 BİN 224'E ÇIKTI
  • İSRAİL CİBALİYE KAMPI'NDAN ÇEKİLDİ
  • 3 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
  • SEBZE PAZARI ATEŞE VERİLDİ
  • UYDU GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

30.05.2024 14:40

İSRAİL ORDUSU CENİN'E GİRİYOR!

Filistinlilerin kullandığı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülere göre, İsrail ordusu Filistin'in en büyük 3. kenti durumundaki Cenin'e giriyor.

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor - 1. Resim


30.05.2024 14:30

"16 BİN FİLİSTİNLİ BİR OKULDA KORKUNÇ ŞARTLARDA YAŞIYOR"

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA) yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde birçoğu pek çok kez olmak üzere yerinden edilen Filistinlilerin verdiği hayat mücadelesine dikkati çekildi.

Filistinlilerin yaşadığı okulun fotoğraflarına yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Deyr el-Belah'taki bu UNRWA okulunda halihazırda 16 binden fazla insan yaşıyor. Aileler sınıflarda, koridorlarda ve plastikten yapılan derme çatma barınaklarda yaşıyor.

Kaynakların kıt, kişisel temizlik alanlarının yetersiz ve malzemelerin oldukça kısıtlı olduğu yaşam şartları korkunç."


30.05.2024 14:10

DEYR EL-BELAH'TA SU KRİZİ DERİNLEŞİYOR

İsrail'in 7 Mayıs'ta kara saldırısı başlattığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden üç haftada yaklaşık 1 milyon Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde, temel ihtiyaçların bulunmadığı ve çöp dağlarının oluştuğu Deyr el-Belah'ta hayat mücadelesi veren çok sayıda yerinden edilmiş Filistinli içme suyu veya temizlik için kullandıkları tuzlu suya erişebilmek için her gün kent sahilindeki arıtma tesisine akın ediyor.

Söz konusu arıtma tesisine sadece Deyr el-Belah'tan değil çevre bölgelerden de Filistinliler geliyor. Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesinden gelen Filistinliler, kısıtlı miktarda temiz suya erişebilmek için uzun mesafeler katediyor. İnsanlar, diğer bölgelerdeki Filistinlilere su ulaştırmak için kurum ve derneklerin tankerlerini doldurduğu arıtma tesisi önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

İsrail ordusunun, yaklaşık 8 aydır havadan saldırılarını ve karadan işgalini sürdürdüğü, sınır kapılarına saldırarak insani yardım girişini büyük ölçüde engellediği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde çoğu birden fazla kez olmak üzere zorla yerinden edilen 2 milyon Filistinli su, gıda ve ilaç sıkıntısı başta olmak üzere çeşitli krizlerle mücadele ediyor.


30.05.2024 14:00

CAN KAYBI 36 BİN 224'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 237 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 5 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 53 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 357 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 36 bin 224'e, yaralı sayısının 81 bin 777'ye yükseldiği kaydedildi.


30.05.2024 09:24

İSRAİL CİBALİYE KAMPI'NDAN ÇEKİLDİ

12 Mayıs'tan bu yana kamptaki Filistin direnişiyle şiddetli çatışmaların ardından Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'ndan çekildi.


30.05.2024 09:11

3 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bir, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 291'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 642'ye yükseldi.

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor - 1. Resim


30.05.2024 06:23

SEBZE PAZARI ATEŞE VERİLDİ

Filistinlilere karşı soykırım uygulayan İsrail, Gazze, Refah ve Batı Şeria'da insanlık suçu işlemeye devam ediyor. İsrail işgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki sebze pazarını ateşe verdi.

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor - 2. Resim


30.05.2024 09:34

UYDU GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına karşılık Refah'ta Filistinlilerin çadırlarına bomba saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 45 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor - 3. Resim

Kampın, 26 Mayıs ve 29 Mayıs olmak üzere İsrail saldırısından önceki ve sonraki halinin uydu görüntüleri paylaşıldı.

İsrail'in 45 sivili öldürdüğü kamp saldırının uydu görüntüleri ortaya çıktı! Dünya bu kareleri konuşuyor - 4. Resim


Yer: Refah

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...