İsrailli asker cenaze töreninde Gazze'de yaptıkları soykırımı itiraf etti: Bir evi izinsiz ateşe verdi
İsrail'de Hizbullah'ın Lübnan'da öldürdüğü bir asker için düzenlenen cenaze töreninde skandal sözler sarf edildi. Shubal Ben Natan isimli asker için düzenlenen törende konuşan arkadaşı, "Bölüğün en mutlu, en iyimser ve en tasasız kişisiydin. Bunu ilk kez Gazze’de, 'ortama canlılık katmak' için bir evi izinsiz ateşe verdiğinde gördük." diye konuştu.
İsrail'in Lübnan'daki saldırıları devam ederken, Hizbullah birlikleri de geri çekilmeden karşılık veriyor. Öldürülen İsrail askerleri için düzenlenen cenaze töreninde, başka bir askerin yaptığı konuşma, Gazze'deki soykırımı itiraf eder nitelikteydi.
HİZBULLAH İSRASİL ASKERLERİNİ TEK TEK ÖLDÜRÜYOR
Hizbullah, 25 Ekim'de Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 5 İsrail askerini öldürmüş, 4'ünü de yaralamıştı. Bölgede kara çatışmaları artarak devam ederken, İsrail birlikleri istediği ilerlemeyi gerçekleştiremiyor.

Direnen Hizbullah güçleri Tel Aviv'e ağır yara verdi. Hem Lübnan'ın güneyindeki karşılıklı çatışmalar hem de Hizbullah'ın füzeli saldırılarında İsrail güçleri büyük kayıp verdi.
27 Ekim'de Lübnan'ın güneyinde gerçekleşen yakın temasta da 4 İsrail askeri öldürüldü.

CENAZE TÖRENİNDE SOYKIRIMI İTİRAF ETTİLER
İsrail ordusu, son günlerde verdiği kayıplar için cenaze töreni düzenledi. Tel Aviv'i ağır yaralayan ölümlerin ardından cenaze töreninden askerler konuşma gerçekleştirdi.
İsrailli askerlerden biri yaptığı konuşmada ABD ve Batı ülkelerinin kabul etmekte zorlandığı Gazze'deki soykırımı itiraf etti.
İsrailli cani yaptığı konuşmada, "Bölüğün en mutlu, en iyimser ve en tasasız kişisiydin. Bunu ilk kez Gazze'de, 'ortama canlılık katmak' için bir evi izinsiz ateşe verdiğinde gördük." ifadelerine yer verdi.
Konuşma yapan askerin bu sözleri, soykırımı itiraf eder nitelikteydi. Soykırım itirafı, sosyal medya platformlarında dünya genelinde gündem oldu.

AYLAR ÖNCE BİR İTİRAF DAHA GELMİŞTİ: KOTA İLE EV BOMBALANIYOR
İsrail'in Gazze'deki katliamında görev alan askerlerden Michael Ofer Ziv, orduya geri dönmek istemiyor. ABD basınına çarpıcı itiraflarda bulunan Ziv, kota ile ev bombalandığını söyledi.
Yakınlarını kaybeden Filistinlilerin çığlıkları nedeniyle kendini kötü hissettiğini belirten Michael Ziv, "Genel kanı; önce ateş sonra soru" dedi.
Ziv, bulunduğu bölümden Gazze'de evlerin İsrail Hava Kuvvetleri tarafından bombalanmasına onay veren operatörlerden birini olduğunu anlattı.
Kendilerine ordu tarafından günlük kota verildiğini belirten Michael Ofer Ziv, "O kota kadar ev bombalamak gerekiyor, bazen kotanın da fazlasını istiyorlar." dedi.
İsrail ordusunun hedefleri rastgele seçtiğini belirten Ziv, hedef seçerken hiçbir hassasiyet gösterilmediğini ve uluslararası hukuka uymadığını doğruladı.
Yakınlarını kaybeden Filistinlilerin çığlıklarının kendisini kötü etkilediğini belirten Ziv, "Bu gerçek hayatta oluyor ve yaptığım şeyin insanların üzerinde gerçek bir etkisi oluyor. Bir noktada beyniniz artık bu iki şeyi birbirinden ayıramıyor" dedi. İsrail'in Gazze'deki sivillerden orantısız bir şekilde intikam almaya çalıştığını söyleyen Ziv 7 Ekim'den bu yana görev aldığı orduya dönmeye vicdanı el vermediğini ifade ediyor." şeklinde konuştu.