samdan
camii
hayirli-ramazanlar

İsyancılar ayaklandı! Köyler ateşe verildi, çok sayıda ölü var

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsyancılar ayaklandı! Köyler ateşe verildi, çok sayıda ölü var
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda, CODECO (Kongo'nun Kalkınması İttifakı) adlı isyancı grubun düzenlediği saldırıda en az 55 sivil hayatını kaybetti.

Saldırının, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Ituri eyaletinde yer alan Djugu kasabasına bağlı köylere ve yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir kampa yönelik olduğu açıklandı.

Yerel saatle 20.00 sıralarında başlayan saldırıda silahlı militanlar, köyleri ateşe vererek sivillere rastgele ateş açtı. Yetkililer, yakılan evler nedeniyle ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

TERÖR SALDIRISI MI?

CODECO grubu, uzun süredir Kongo'nun doğusunda etnik ve siyasi gerilimleri körükleyen saldırılar düzenliyor. Hükümet güçleri bölgeye takviye birlikler gönderirken, halk büyük bir panik içinde daha güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor.

Saldırının ardından uluslararası toplum, Kongo’daki istikrarsızlığı durdurmak için daha güçlü adımlar atılması çağrısında bulunurken, insan hakları örgütleri, bölgede artan şiddetin durdurulması için acil müdahale çağrısı yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ibrahim11 Şubat 2025 20:51

Avrupa ( terörist) her yerde nerede kan, göz yaşı v ar altından Avrupa, İngiliz,ydhudi çıkar

Sonraki Haber Yükleniyor...