İtalya'da Filistin için özel oturum! İtalya Başbakanı Meloni Mahmud Abbas ile görüştü

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İtalya'da Filistin için özel oturum! İtalya Başbakanı Meloni Mahmud Abbas ile görüştü
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelerek, Gazze ve Filistin topraklarındaki son durumu ele aldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cuma günü Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Görüşmede, Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarının yol açtığı insani krizin yanı sıra Filistin davasındaki son gelişmeler ele alındı.

Başkan Abbas, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarının yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, on binlerce can kaybı, kayıplar ve altyapı ile kamu hizmetlerinde büyük yıkımlar yaşandığını belirtti. Batı Şeria’daki, özellikle Doğu Kudüs’teki kötüleşen duruma da değinen Abbas, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik suçlarını ve saldırılarını kınadı. Kudüs’teki kutsal mekanlara saygısızlık ve yerleşim genişlemelerinin de altını çizdi.

Başkan Abbas, Gazze’deki insani felaketin önlenmesi için ateşkes çağrısında bulunarak, İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesi ve insani yardımların kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararının uygulanmasının önemini yineledi.

Ayrıca, Filistin Yönetimi’nin Gazze’deki sorumluluklarını yeniden üstlenmesine izin verilmesi gerektiğini belirten Başkan Abbas, uluslararası forumlarda Filistin’in siyasi, diplomatik ve hukuki girişimlerini aktardı. İtalya’yı, Filistin’i resmi olarak bir devlet olarak tanımaya çağırarak, Filistin’in BM’ye tam üyelik başvurusunun desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Abbas, İtalya’ya Filistin halkına sunduğu insani yardımlar için teşekkür ederken, özellikle UNRWA’ya yapılan yardımlar ve Gazze’den tahliye edilen yaralı çocukların kabul edilmesi gibi İtalya’nın katkılarını takdir etti. Ayrıca, İtalya’nın uluslararası platformlarda Filistinlilerin haklarına verdiği desteği övdü.

Görüşmeye, çok sayıda üst düzey Filistinli yetkili de katıldı.

ABBAS, PAPA İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Vatikan Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Abbas’ın dün sırasıyla Papa Franciscus, Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ve Vatikan Dışişleri Bakanı Monsenyör Paul Richard Gallagher ile görüştüğü belirtildi.

İtalya'da Filistin için özel oturum! İtalya Başbakanı Meloni Mahmud Abbas ile görüştü - 1. Resim

Açıklamada, Abbas’ın temaslarında Vatikan ile Filistin arasındaki güçlü ilişkilere vurgu yapıldığı, Katolik Kilisesi’nin Filistin halkına, özellikle Gazze’deki insani krize yönelik verdiği önemli desteğin altının çizildiği ifade edildi. Ayrıca, Gazze’de bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin serbest bırakılması talep edildi.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...