Kosova Türkiye'den yardım istedi!

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye’nin sürekli desteğini takdir ederek, ülkesinin uluslararası organizasyonlara üyeliği, tanınırlığının artırılması ve savunma alanında iş birliğinin derinleştirilmesi için Ankara’dan destek talep etti.
Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile bir araya geldi.
Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, savunma iş birliğinin derinleştirilmesi ve Kosova’nın uluslararası tanınırlığının artırılması gibi konular ele alındı.
Osmani, Türkiye’nin Kosova’ya verdiği sürekli desteği takdir ederek, bu desteklerin devam etmesini talep etti. İki taraf, uzun vadeli iş birliğinin sürdürülmesi ve dostane ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.
YARDIM İSTEDİ
Osmani, Kosova'nın uluslararası organizasyonlara üyeliği, daha fazla ülke tarafından tanınması ve savunma alanında işbirliğinin derinleştirilmesinin sağlanması için "Türkiye'nin ülkesine desteğinin devam etmesi" gerektiğini kaydetti.
Görüşmede, iki ülke arasında dostane bağları güçlendirme ve uzun vadeli işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kalındı.