Lübnan'da gerginlik artıyor! İsrail saldırılarında sonucu Hizbullah'ın üst düzey komutanı dahil 15 üyesi öldü

Hizbullah Hareketi, dün İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda üst düzey isimlerden Ahmed Vehbi ile birlikte 14 üyesinin öldüğünü duyurdu.
İsrail'in bu hafta içinde iletişim cihazlarıyla gerçekleştirdiği saldırıların ardından 37 kişi hayatını kaybetmişti.
Hizbullah ve Lübnan patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv patlamaları doğrudan üstlenen bir açıklama yapmamıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise 'savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini' savunmuştu.
İsrail ordusu, dün de Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef almış ve Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i öldürdüğünü açıklamıştı.
HİZBULLAH 15 MENSUBUNUN DAHA ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU
İsrail'in Lübnan'da yaptığı dünkü saldırıdan sonra Hizbullah'tan da yeni bir açıklama geldi.
Hizbullah'ın açıklamasında İbrahim Akil'in ardından Ahmed Vehbi isimli üst düzey komutanı ile birlikte 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.
Ahmed Vehbi'nin 2024 yılının başına kadar Rıdvan Gücü'nde askeri operasyonları komuta etmişti.

Öte yandan, ölü sayısı akşam saatlerinde 37'ye yükseldi.