McDonald's'dan büyük skandal! Ölü ve yaralılar var...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
McDonald's'dan büyük skandal! Ölü ve yaralılar var...
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD'de McDonald's'ın “Quarter Pounder” hamburgerlerini yiyen 10 kişi hastalık kaptı. Fenalaşarak hastaneye gidenlerden biri hayatını kaybederken, açıklama yapan uzmanlar hastalık belirtilerini sıraladı. Öte yandan olay sonrası şirketin hisselerinde yüzde 9 düşüş yaşandı, işte detaylar...

Dünyaca ünlü hazır yemek zinciri McDonald's'ın adı büyük bir skandalla anıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Kurumu’ndan (CDC) yapılan açıklamada, McDonald's'ın “Quarter Pounder” hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığı, 10 kişinin ise hastanelik olduğu bildirildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hastaların kendileriyle yapılan görüşmelerde belirti göstermeden önce McDonald's'ta yemek yediğini ve özellikle “Quarter Pounder” tükettiğini ifade ettiği kaydedilirken, Colorado eyaletinde yaşayan 1 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

McDonald's'dan büyük skandal! Ölü ve yaralılar var... - 1. Resim

ŞİRKETİN HİSSELERİ YÜZDE 9 DEĞER KAYBETTİ

Vakalara neden olan gıda maddesinin henüz kesin olarak tespit edilmediği ifade edilen açıklamada, uzmanların kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüphelendiği aktarıldı. CDC, McDonald's'ın söz konusu gıda maddelerinin kullanımını şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerdeki şubelerde geçici olarak durduğunu açıkladı. Skandalın ardından McDonald’s hisselerinin yaklaşık yüzde 9 değer kaybetmesi ise dikkat çekti.

YETKİLİLER UYARDI, BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Belirtilerin genellikle bakterinin alınmasından 3 ila 4 gün sonra başladığını ve çoğu insanın 1 hafta içinde iyileştiğini hatırlatan yetkililer, 38,8 derece üzeri yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal ya da kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi şikayetleri gösteren kişileri tıbbi destek almaları konusunda uyardı.

İYİ PİŞİRİLMEMİŞ ETTEN BULAŞIYOR!

Normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunabilen E.coli bakterilerinin “Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)” gibi bazı alt türleri hayatı tehdit edebilen hastalıklara neden olabiliyor.En sık yiyecek yoluyla alınan E.coli bakterilerinin, yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ile meyvelerden bulaştığı biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...