Miçotakis'ten küstah Türkiye açıklaması: Gerekirse ordumuz devreye girer

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Miçotakis'ten küstah Türkiye açıklaması: Gerekirse ordumuz devreye girer
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı konularında Türkiye ile bir çözüm ihtimalinin olmadığını ifade ederek, gerekirse ordunun yeniden devreye girebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Vima" gazetesinin düzenlediği dış politika konferansında, Türkiye ile ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında küstah açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı konusundaki anlaşmazlıklarla ilgili herhangi bir çözüm olasılığı görmediğini belirterek, "Ordumuzun geçmişte devreye girdiği zamanlara şahit oldum. Gerekirse bunu tekrar yaparız, ancak böyle bir duruma gerek kalmayacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE MAVİ VATAN'DAN VAZGEÇMİYOR"

Miçotakis, Türkiye'ninMavi Vatan'a ilişkin görüşlerinin değişmediğinin farkında olduğunu belirterek Yunanistan'ın bu süreçte pozisyonunu koruduğunu belirtti. "Son yıllarda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğini artırıyor. Bizim için tek anlaşmazlık konusu Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi meselesi. Kıta sahanlığımızı korumak zorundayız" dedi.

TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL GÜCÜ, YUNANİSTAN'I HAREKETE GEÇİRDİ: "BİZ DE SÖZ SAHİBİYİZ"

Miçotakis, Suriye'deki gelişmelere de değinerek, Yunanistan'ın bölgesel dinamiklerde söz sahibi olduğunu iddia etti. "Orta Doğu'da yaşanan değişimler büyük önem taşıyor. Yakınlık, Ortodoks unsurun koruyuculuğu ve mülteci krizinde ön safta olmamız nedeniyle burada bir rolümüz var" şeklinde değerlendirmede bulundu.

TANSİYON YÜKSELİYOR "TÜRKİYE'SİZ ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

Miçotakis'ten geçtiğimiz günlerde skandal bir açıklama daha gelmişti. Miçotakis “Türk askeri ve Türkiye’nin garantörlüğünün olmayacağı bir çözüm istiyoruz” dedi. Lefkoşa’daki bir etkinlikte şöyle konuştu: 

"İKİ DEĞİL TEK DEVLET OLACAK"

“Yunan Albaylar Cuntası, 50 yıl önce Kıbrıs’taki milli trajedinin kapısını açtı. İstila ve işgal 50 yıldır devam ediyor. Açılan yara 50 yıldır kanamaya devam ediyor. Kıbrıs’ın kuzeyi işgalin esiri kalmaya devam ediyor. Oldubittileri kabul etmiyoruz. Tek hedefimiz iki bölgeli iki toplumlu, işgal ordularının bulunmayacağı (Türk askeri), modası geçmiş garantörlüklerin (Türkiye’nin garantörlüğü) olmayacağı, üniter bir devlet, birleşmiş bir Kıbrıs’tır"

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet kililioglu14 Aralık 2024 15:38

Kaşınma yunan

Mert Ünal14 Aralık 2024 14:02

Demek ki Malum dış güçler biz senin Yunan Başbakanına arkanızdayız garantisi vermiş..Yani Türkiye’yi kuşatma için Yunanistan'ı da kullanacakları açıkça belli oldu artık..

Hamdolsun 14 Aralık 2024 13:01

Korkma türkiye bir şey yapamaz,anca bol bol ve boş boş konuşur haaa,birde şu düsturdan vaz geçmez,yurtta sulh cihanda sulh,dolayısıyle bu kafayla hiç bir şey olmaz,korkma komşi

Cemil gündüz14 Aralık 2024 12:25

neden olmasın ki biz de istiyoruz tek devlet olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Kıbrıs

Sonraki Haber Yükleniyor...