Net sıfır emisyon politikalarına sert tepki! "Tehlikeli ve zararlı"

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Net sıfır emisyon politikalarına sert tepki! "Tehlikeli ve zararlı"
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşik Krallık Enerji Bakanı Ed Miliband, ABD ile nükleer enerji gibi ortak konularda iş birliği yapmaya kararlı olduklarını belirtirken, iklim politikalarındaki farklılıklara rağmen net sıfır emisyon taahhütlerini savunmaya devam ettiklerini vurguladı. Konferansta, global enerji iş birliğinin önemine dikkat çekerken, Birleşik Krallık hükümetinin iklim konusunda taviz vermeyeceğini ifade etti.

Birleşik Krallık Enerji Bakanı Ed Miliband, Cuma günü, Başkan Donald Trump yönetiminin iklim politikalarındaki keskin farklılıklara rağmen, nükleer enerji de dahil olmak üzere ana enerji ve ekonomik meselelerde ABD ile “ortak zemin” bulmaya söz verdi.

Net sıfır emisyon politikalarına sert tepki! "Tehlikeli ve zararlı" - 1. Resim


60 ÜLKE BİR ARADA

Londra’da Birleşik Krallık ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından ortaklaşa düzenlenen iki günlük uluslararası enerji güvenliği konferansının kapanışında konuşan Miliband, Birleşik Krallık’ın, paylaşılan çıkarlar doğrultusunda ABD ile çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Konferans, enerji istikrarı ve iklim hedefleri konusundaki küresel endişelerin arttığı bir dönemde, 60 ülkenin temsilcilerini bir araya getirdi.

Miliband, konferansta “Başbakan, Başkan Trump’ın ABD’nin seçilmiş başkanı olduğunu ve açık bir manda ile seçildiğini net bir şekilde gösterdi. Biz de Birleşik Krallık’ın seçilmiş hükümetiyiz, açık bir manda ile seçildik. Tabii ki bazı farklılıklar var, ancak ortak zemin de var” dedi.

Net sıfır emisyon politikalarına sert tepki! "Tehlikeli ve zararlı" - 2. Resim


"TEHLİKELİ VE ZARARLI"

Konferansta, özellikle ABD Enerji Bakanlığı’nda vekaleten görev yapan Tommy Joyce’un net sıfır emisyon politikalarını “tehlikeli” ve “zararlı” olarak nitelendirmesiyle gerilimler belirgindi. Ancak Miliband, özellikle nükleer sektörde iş birliği konusunda iyimserliğini sürdürdü.

Miliband, “ABD, enerji karışımının bir parçası olarak yeni nükleer santraller inşa etmek istiyor. Birleşik Krallık da, hem küçük hem de büyük ölçekli nükleer enerji konusunda aynı şekilde. İşimiz, bu ortak zemini bulmak, ABD ile bu konularda birlikte çalışmak” dedi. Ayrıca jeotermal enerji konusunda da olası iş birliğine dair ipuçları verdi.

Konferans, küresel enerji iş birliği çağrılarını da vurguladı. IEA İcra Direktörü Fatih Birol, enerji stratejisinde çok taraflılığın önemine dikkat çekti.

Birleşik Krallık hükümetinin iklim konusundaki tutumu ise kararlı bir şekilde devam ediyor.

Miliband, net sıfır emisyon taahhütlerini zayıflatmaya yönelik girişimleri reddederek, “Net sıfır ve temiz enerji geçişini engellemeye çalışan siyasi partiler veya diğer güçler bilmelidir ki, bu hükümet eğilmiyor. Bu hükümet boyun eğmiyor. Bu hükümet kararlılıkla duruyor. Ve biliyor musunuz, bence Britanya halkı da bu tarafta” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...