Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor

Dünya Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu Gazze'de 3 aşamalı ateşkes teklifini "Esirlerin salıverilmesi için savaşa 42 gün ara verebiliriz, ama savaşı durduramayız" diyerek reddetti. İsrail Savaş Kabinesi, Netanyahu'nun ateşkes çabalarını baltaladığını açıkladı. Öte yandan Beyaz Saray yetkilisi John Kirby, Netanyahu'nun ateşkes teklifi hakkındaki sözlerine katılmadığını ifade etti. Biden ise İsrail'in ateşkesin 2. aşamasa hazır olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden tarafından duyurulan ateşkes teklifini İsrail Savaş Kabinesi onaylamıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  Gazze'de ateşkes ve esir takası teklifine yönelik açıklamalarda bulundu.

BİDEN'I ELEŞTİRDİ

Ateşkes ilan etmeye hazır olmadığını kaydeden ve Biden'ın açıklamalarını eleştiren Netanyahu, "Biden (teklifinde) önemli bir ayrıntıdan bahsetmedi; ikinci aşamada İsrail savaşı bitirmeyi kabul etmedi, sadece savaşın sonunu 'tartışmak' istedi. Tartışmak ne anlama geliyor? Biz sadece kendi şartlarımız doğrultusunda tartışırız" dedi.

Netanyahu, Biden'ın ateşkes teklifini reddetti: Savaşı sürdüreceğiz - 1. Resim

"SAVAŞI DURDURAMAYIZ"

Biden'ın açıklamalarına rağmen ilk aşamada serbest bırakılacak esirlerin sayısı üzerinde henüz anlaşmaya varılmadığını aktaran Netanyahu, anlaşmada pek çok detayın olduğunu ve tamamı başarılmadan saldırıların sonlandırılmayacağını söyledi. Netanyahu, "Esirlerin salıverilmesi için savaşa 42 gün ara verebiliriz, ama savaşı durduramayız" dedi.

Netanyahu, Biden'ın ateşkes teklifini reddetti: Savaşı sürdüreceğiz - 2. Resim

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ: NETANYAHU BALTALIYOR

İsrail haber kanalı Channel 12'ye konuşan ismi açıklanmayan Savaş Kabine Üyesi, Netanyahu’nun, Gazze'ye saldırıların sürmesine yönelik yaptığı açıklamalarıyla olası bir esir takası mutabakatına ilişkin çabaları baltaladığını söyledi. Üye, "Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde yaptığı açıklamaların sızdırılması, çatışmaların yeniden başlatılması niyetine ilişkindi" dedi.

Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor - 3. Resim

BEYAZ SARAY'DAN NETANYAHU'YA TEPKİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın cuma günü duyurduğu Gazze'de 3 aşamalı ateşkes teklifi ile İsrail'in sunduğu öneri arasında "boşluklar" bulunduğunu savunan Netanyahu'nun değerlendirmesine katılmadığını açıkladı.

Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor - 4. Resim

"BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇME ZAMANI"

Kirby, Hamas'ın yeniden bir 7 Ekim saldırısı düzenleyemeyecek noktaya baskılandığını ve Refah'ta Hamas liderlerinin üzerinde baskı kurulduğunu dile getirerek, "Ancak şu an, bir sonraki aşamaya geçme zamanı. 6 haftalık ateşkesi içeren ilk aşamaya geçilsin, bazı esirler serbest bırakılsın, 600 tır yardım (Gazze'ye) girsin, ondan sonra ikinci aşama olan kalıcı ateşkese doğru ilerleyebiliriz." diye konuştu.

Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor - 5. Resim

BİDEN ŞAŞIRTTI: İSRAİL ATEŞKESE HAZIR

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in güncel ateşkes önerisine uygun şekilde sonraki adımı atmaya hazır olduğunu söyledi ve Katar'dan "anlaşmayı kabul etmesi" konusunda Hamas'ı ikna etmesi ricasında bulundu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın bu süreçteki desteği dolayısıyla da Katar Emiri'ne teşekkür ettiği belirtildi.

Biden'ın teklifini reddetmişti! İsrail Savaş Kabinesi: Ateşkesi Netanyahu baltalıyor - 6. Resim

ATEŞKES TEKLİFİ

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Netanyahu, Biden'ın ateşkes teklifini reddetti: Savaşı sürdüreceğiz - 3. Resim

SAVAŞ KABİNESİ ONAYLADI

İsrail devlet medyası Kan'a göre Tel Aviv yönetimi İsrailli esirlerin teslim edilmesinin ardından savaşın bitmesini kabul etti. Kan'ın haberine göre Biden'ın teklifi İsrail Askeri Konseyi'nde oybirliğiyle kabul edildi. Ateşkes teklifinin Netanyahu hükümeti tarafından kabul edildiğine ilişkin Gantz'tan açıklama geldi. Gantz, "Biden'ın ateşkes teklifi, Savaş Kabinesi’nde oy birliğiyle kabul edildi" dedi.

Netanyahu, Biden'ın ateşkes teklifini reddetti: Savaşı sürdüreceğiz - 4. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil 3 Haziran 2024 23:29

Bu ABD var ya, tavşana kaç, tazıya tut diyor. Hepsi alçak bunların.

TÜRKİYE SEVDALISI 3 Haziran 2024 18:14

Elin gavurunun hiç bir sözüne güvenilmez. hele yahudiyse. orada biraz durun bu sefer yüz sefer düşüneceksin. öyle karar vereceksin. dünya için çok tehlikeliler

Sonraki Haber Yükleniyor...