Netanyahu Suriye'yi bölme planını ilan etti: "Güneyi tamamen boşaltın, ordu silah bıraksın"

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu Suriye'yi bölme planını ilan etti: "Güneyi tamamen boşaltın, ordu silah bıraksın"
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistin ve Lübnan'ı kan gölüne çeviren İsrail Başbakanı Netanyahu, gözünü Suriye'ye dikti. Esad rejiminden kurtularak yeni bir döneme başlayan Şam yönetimini hedef alan Netanyahu, İsrail sınırına yakın bölgenin tamamen silahsızlandırılmasını istedi. Netanyahu, işgal gerekçesi olarak ise Suriye'de yönetime öncülük eden Heyet Tahrir Şam'ı (HTŞ) gösterdi.

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, Ortadoğu'da kirli planını devreye soktu. Gazze ve Lübnan'ı işgal eden Netanyahu, Suriye'yi hedef aldı. 60 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle kurulan Suriye'deki yeni yönetimi hedef alan Netanyahu, İsrail sınırına yakın bölgenin tamamen silahlandırılmasını istedi.  

NETANYAHU, HTŞ'Yİ HEDEF ALDI

İsrail'in Şam hükümetine bağlı güçlerin kendi toprakları yakınında bulunmasını kabul etmeyeceğini söyleyen Netanyahu, 27 Kasım'da Esad rejimine karşı başlayan hareketin öncüsü HTŞ'yi, (Heyet Tahrir Şam) hedef aldı.

Netanyahu, askeri törende yaptığı açıklamada, "HTŞ örgütüne veya yeni Suriye ordusuna ait güçlerin Şam'ın güneyine girmesine izin vermeyeceğiz. Kuneytra, Dera ve Süveyda vilayetleri de dahil olmak üzere Güney Suriye'nin tamamen silahsızlandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SURİYE TOPRAKLARINDA İSTEDİĞİMİZ KADAR KALACAĞIZ!

Netanyahu, İsrail güçlerinin "toplumlarımızı korumak ve herhangi bir tehdidi engellemek için belirsiz bir süre" kalacağını söyledi.

ESAD'IN GİTTİĞİ GÜN SURİYE'Yİ İŞGALE BAŞLAMIŞTI

İsrail, Esad'ın devrildiği gün,1974'ten beri stratejik Golan Tepeleri'nde İsrail ve Suriye güçlerini ayıran BM'nin devriye gezdiği tampon bölgeyi girmişti.

İsrail, 1967'deki savaşta Suriye'den Golan Tepeleri'nin büyük bölümünü ele geçirmiş, daha sonra uluslararası toplum tarafından büyük ölçüde tanınmayan bir hamleyle bölgeyi ilhak etmişti.

NETANYAHU KONUŞMASI SIRASINDA PROTESTO EDİLDİ

Hamas ile İsrail arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına da temas eden Netanyahu, savaşın hedeflerine bağlı olduklarını ve tüm esirlerin geri dönmesini sağlayacaklarını iddia etti.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının esirlerin erken serbest bırakılmasını sağladığını belirterek Trump'a başta yüksek tonajlı bombalar olmak üzere gönderilen silahlar için teşekkür etti.

Konuşması sırasında Hamas'ın cenazelerini teslim ettiği İsrailli esirlerden Bibas ailesinin fotoğrafını gösteren Netanyahu, törene katılanlar tarafından "onları neden kurtarmadınız" sloganlarıyla protesto edildi.

İSRAİL İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'YA DA TANK SEVK ETTİ

Netanyahu ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırılara da değinerek yıllar sonra bölgeye ilk kez tank sevkiyatı yaptıklarını söyledi.

Aynı programda konuşan İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz da, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırıları genişletecekleri ve yoğunlaştıracakları mesajı verdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sabri23 Şubat 2025 23:44

siyonis rejimi yok etmeden orta doguda rahat ve baris hic bir zaman olmayacak

ibrahim23 Şubat 2025 22:57

elbet seninde sonun yakın câni

merh23 Şubat 2025 21:39

Arap Devletlerinin birlesme zamani . Bugün onlara yarin size buna Göre adiminizi attin.

Halil23 Şubat 2025 21:06

Bu alçak zalime karşı bir şey yapamayan Müslüman ülkelere cesaret azim, dirayet ve gerçek iman nasip eyle ya Rabbi.

Sonraki Haber Yükleniyor...