samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Öğretmen 8 yaşındaki öğrencisini bıçakladı, ülkede yasa değişti

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Öğretmen 8 yaşındaki öğrencisini bıçakladı, ülkede yasa değişti
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Kore'de depresyonda olduğu iddia edilen bir öğretmen 8 yaşındaki öğrencisini bıçaklamıştı. İnfiale neden olan olay sonrası ülkede yasa değişikliğine gidileceği paylaşıldı.

Korkunç olay Güney Kore'nin Daejeon şehrinde bir ilkokulda yaşandı. 40 yaşındaki öğretmen 8 yaşındaki öğrencisini bıçakladı. Öğretmenin daha önce depresyon nedeniyle izne ayrıldığı ve geçen senenin sonunda öğretmenliğe yeniden başladığı aktarıldı. 

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Eğitim Bakanı Lee Ju-ho, dün bir öğretmenin öğrencisini öldürmesinin ardından konuya ilişkin konuştu.

YASA DEĞİŞECEK

Söz konusu durumların önlenmesi için önleyici tedbirler üzerinde çalışıldığını belirten Lee, "Mental sorunlar nedeniyle görevlerini yerine getirmekte zorlanan öğretmenler için zorunlu izin gibi önlemlerin alınabilmesi için yasayı değiştireceğiz" ifadesini kullandı.

İktidar ve muhalefet partileri de bu gibi durumların önüne geçilmesi için yasanın değiştirilmesi çağrısında bulunuyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...