OHAL ilan edilmişti! Elektrik kesintisinin yaşandığı İspanya'da 11 trende yolcular mahsur kaldı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Avrupa, İspanya ve Portekiz'de başlayan elektrik kesintileri ile karanlığa gömüldü. İspanya'da kesintisi nedeniyle 11 trende yolcular mahsur kaldı.

Avrupa'da yaşanan sıra dışı elektrik kesintileri nedeniyle İspanya'da OHAL (Olağanüstü Hal) ilan edilmişti. İspanya'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle 11 trende yolcuların mahsur kaldığı öğrenildi.

AVRUPA KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

İspanya ve Portekiz'deki geniş çaplı elektrik kesintileri ile sarsıldı. Hayatın durduğu iki ülkenin ardından Almanya, Andorra ve Belçika'da da benzer haberler geldi. Avrupa'da yaşanan sıra dışı elektrik kesintilerinin ardından İspanya'da OHAL ilan edildiği duyuruldu.

İSPANYA'DA 11 TRENDE YOLCULAR MAHSUR KALDI

İspanya Ulaştırma Bakanı, yaklaşık dokuz saat süren elektrik kesintisi nedeniyle İber Yarımadası'nda  tren seferlerinde aksam yaşandığını duyurdu.

AFP'de yer alan habere göre Bakan Puente, elektrik kesintisi nedeniyle hareket edemeyen 11 trende yolcuların mahsur kaldığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Oscar Puente X'ten yaptığı açıklamada, "11 tren için hala yardıma ihtiyaç var. Atocha'nın (istasyon) kontrol merkezine elektrik verildi" ifadelerini kullandı.

SIRA DIŞI ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İspanya'daki ulusal elektrik şebekesinin operatörü olan Red Eléctrica, İspanya, Portekiz ve Fransa'nın bazı bölgelerinde görülen devam eden elektrik kesintisinin "istisnai ve sıra dışı" olduğunu ve tam onarımın 6-10 saat sürmesinin beklendiğini bildirdi. Şu anda kesintinin nedeni hakkında spekülasyon yapmayacaklarını, ancak bir soruşturmanın devam ettiğini ekledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...