Polis karakoluna bombalı saldırı! Kolombiya'da ölü ve yaralılar var

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Polis karakoluna bombalı saldırı! Kolombiya'da ölü ve yaralılar var
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kolombiya'da bir polis karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Kolombiya'nın güneyinde polis karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Ölü ve yaralıların olduğu belirtilen saldırının, eski FARC muhalif grupları tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Yetkililer olayın cezasız kalmayacağını vurguladı.

POLİS KARAKOLUNA EL YAPIMI BOMBALI SALDIRI

Huila bölgesindeki La Plata kentinde, polis karakolu önüne bırakılan motosiklete yerleştirilmiş el yapımı bir bombanın patlaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, yaralılar arasında polis memurlarının da bulunduğu belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi ve geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Polis karakoluna bombalı saldırı! Kolombiya'da ölü ve yaralılar var - 1. Resim

SAVUNMA BAKANI'NDAN SERT TEPKİ

Kolombiya Savunma Bakanı Pedro Sanchez Suarez de X sosyal medya platformundaki paylaşımında, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) bağlı muhalif grupların saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırının cezasız kalmayacağını vurgulayan Suarez, "FARC muhaliflerinin eylemleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörizmin bir göstergesidir. 2016'daki barış anlaşmasına karşı çıkan bu gruplar, kadınları öldürüp çocukları silah altına alarak ve halkı terörize ederek topyekun barışa katılmayı reddettiklerini tekrar gösterdi." ifadelerini kullandı.

VALİ'DEN TAZİYE MESAJI

Huila Valisi Rodrigo Villalba da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Vali, yaralılara acil şifalar diledi ve olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğini belirtti. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve halktan sakin kalmaları istendi.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Saldırının ardından bölgede gerilim sürüyor. Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması ve olası yeni saldırıların önlenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...