Rusya'dan Ukrayna'ya intikam saldırısı! Füzelerle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

Rusya, Dağıstan'da 20 kişinin hayatını kaybettiği polis noktası, iki kilise ve bir sinagoga düzenlenen eş zamanlı saldırılardan Ukrayna ve ABD'yi sorumlu tuttu. Olayın ardından Rusya, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde füzelerle saldırdı. Şu ana kadar saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Rus güçlerinin fırlattığı füzeler, bir depolama tesisine isabet ederek yangına yol açtı. O anlar ise saniye saniye kameralara kaydedildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ediyor. Rusya, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde 20 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan eş zamanlı saldırılardan Ukrayna ve ABD'yi sorumlu tutmuştu.

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da polis noktası, iki kilise ve bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıların ardından Rusya, Ukrayna'yı füzelerle hedef aldı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Donetsk bölgesinin Pokrovsk kentine "İskender-M" füzeleriyle çifte saldırı düzenlediği duyurdu.

Rusya Ukrayna'ya füzelerle saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Rus güçlerinin bugün Donestk bölgesinde yer alan Pokrovsk kentindeki sivil yerleşim yerine düzenlediği saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybederken 40kişi de yaralandı. Ukrayna Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise saldırının yarım saat arayla gerçekleştirildiği ve bir gaz boru hattı ile çok sayıda aracın hasar gördüğü ifade edildi.

Rusya'dan Ukrayna'ya intikam saldırısı! Füzelerle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim

18 EV HASAR GÖRDÜ

İlk saldırının hemen ardından saldırı yerine gelen 3 polisin de ikinci saldırıda yaralandığı aktarılan açıklamada, en az 18 evin de hasar gördüğü bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, olay yerinde tüm acil servislerin hizmet verdiği ifade edildi.

Rusya Ukrayna'ya füzelerle saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim

TESİSE FÜZE ATILDI, YANGIN ÇIKTI

Ukrayna Bölge Valisi Oleh Kiper, Rus güçlerince fırlatılan iki seyir füzesinden birinin Odessa'da bulunan bir depolama tesisine isabet etmesi sonucu işletmede büyük çapta yangın çıktığını ve saldırı sonucu en az 3 kişinin yaralandığını bildirdi. Rusya Ukrayna'ya füzelerle saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim

NE OLDU?

Rusya İçişleri Bakanlığı, 23 Haziran tarihinde Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediklerini bildirdi. Bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılarda, 15'i polis ve 4'ü sivil 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 saldırganın öldürüldüğü belirtti.

Rusya'dan Ukrayna'ya intikam saldırısı! Füzelerle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 5. Resim

ÖLÜ SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Tatyana Belyayeva, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde dün düzenlenen silahlı saldırılar sonucu ölenlerin sayısının 20'ye çıktığını ve 46 kişinin de yaralandığını ifade etti. 

Rusya'dan Ukrayna'ya intikam saldırısı! Füzelerle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 6. Resim

UKRAYNA VE ABD SUÇLU BULUNDU

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırılardan Ukrayna ve ABD'yi sorumlu tutarak, "Tüm olanlar askeri bir harekat değil, Ortodoks bayramında halkımıza karşı yapılan sinsi ve alçak bir terör saldırısıdır.

Tıpkı aşırılıkçıların Dağıstan’da gerçekleştirdiği katliam gibi. Dolayısıyla bundan böyle bizim için Amerikan otoriteleri, Bandera rejimi ve çılgın fanatikler arasında herhangi bir fark yoktur" dedi.

Rusya'dan Ukrayna'ya intikam saldırısı! Füzelerle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var - 7. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...