Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde konser salonu baskınını hatırlatan eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda polis noktasını hedef alındı, bir kilise ve sinagog silahlarla tarandı. Saldırganlar ile polisler arasındaki çatışmaların ardından bölgede yangın çıktı. Saldırılarda şu ana kadar 7'si polis ve 1'i papaz olmak üzere en az 9 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Halkın büyük panik yaşadığı saldırılar sonrası yetkililer tarafından kriz masası kuruldu.

Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler dehşet saçtı.

Saldırganlar polis noktasını hedef aldı, bir kilise ve sinagoga eş zamanlı silahlı saldırı düzenledi.

Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor - 1. Resim

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Rus devlet ajansı TASS'ın haberine göre, Derbent'te yerel saatle 18.00 civarında kimliği belirsiz kişiler otomatik silahlarla bir kilise ve sinagoga ateş açtı. Derbent'ten 160 kilometre uzaktaki Mahaçkale şehrinde Ermoşkin Caddesi'ndeki trafik polisi karakoluna da saldırı düzenlendi.

Dağıstan Müftülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilen terör saldırılarında 7'si polis ve 1'i papaz olmak üzere en az 9 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. 

Dağıstan İçişleri İdaresi ise Mahaçkale'de teröristler ile çatışmalar sonucu 13'ü polis, 3'ü sivil olmak üzere 16 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Rusya'da polis noktası hedef alındı, kilise ve sinagoga saldırı düzenlendi - 1. Resim

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün TSİ 18.00 sularında Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Saldırganların Mahaçkale’deki bir polis noktasına ve Derbent’teki BİR kilise ve sinagoga saldırdıkları bilgisine yer verildi. Öte yandan saldırıların ardından Rusya'da bölge yetkililerince kriz masası oluşturuldu.

Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor - 3. Resim

EMNİYET MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığı, Derbent'te kolluk kuvvetleri ile militanlar arasındaki çatışmanın devam ettiğini, Dağıstan Işıklar şehrinde bir emniyet müdürünün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çatışma sonrası sinagogda yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bölge yetkilileri ve soruşturma komitesi üyelerinin de yer aldığı bir ekip kriz masası oluşturdu.

Rusya'da polis noktası hedef alındı, kilise ve sinagoga saldırı düzenlendi - 1. Resim

POLİS ARACINA ATEŞ AÇILDI

Dağıstan'daki Sergokala köyünün merkezinde henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, bir polis aracına ateş açtı. Saldırıda 1 polis yaralandı. Saldırganlar bölgeden araçla kaçtı.

Rusya İçişleri Bakanlığı, İnguşetya, Çeçenistan ve Kabardey Balkar'da da güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurdu. Rusya Soruşturma Komitesi de saldırılarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor - 5. Resim

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderilirken, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için bölgede çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde ise bir sinagogun ateşe verildiği ve saldırganların polisle çatıştığı anlar paylaşıldı.

Rusya'da polis noktası hedef alındı, kilise ve sinagoga saldırı düzenlendi - 2. Resim

4 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırganları yakalamak için çalışmalar sürerken, Dağıstan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gayana Garieva 4 saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurarak, “Kolluk kuvvetleri Mahaçkale'de şu ana kadar 4 saldırganı etkisiz hale getirdi” ifadelerini kullandı.

Avrupa medyasına yansıyan haberlerde, saldırıların arkasında tıpkı 143 kişinin hayatını kaybettiği konser salonu baskınındaki gibi DAEŞ'in olduğu belirtildi.

Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor - 5. Resim

"SİNSİ VE ALÇAK BİR TERÖR SALDIRISIDIR"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırının ardından açıklamalarda bulunarak ABD ve Ukrayna'ya suçlamalar yöneltti.

Medvedev açıklamasında, ""Tüm olanlar askeri bir harekat değil, Ortodoks bayramında halkımıza karşı yapılan sinsi ve alçak bir terör saldırısıdır. Tıpkı aşırılıkçıların Dağıstan’da gerçekleştirdiği katliam gibi. Dolayısıyla bundan böyle bizim için Amerikan otoriteleri, Bandera rejimi ve çılgın fanatikler arasında herhangi bir fark yoktur" ifadelerine yer verdi.

Rusya'da kilise, sinagog ve polise eş zamanlı saldırı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor - 8. Resim

KONSER SALONU SALDIRISINI HATIRLATTI

Rusya'nın başkenti Moskova’da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, salondaki çalışmaların sonlandırıldığını açıklamıştı. Saldırı sonucunda 143 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya'da polis noktası hedef alındı, kilise ve sinagoga saldırı düzenlendi - 3. Resim

 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Orhan Snangil23 Haziran 2024 23:09

Had Polis Merkezi neyse..Kilise ve Sinagog'un saldırıya maruz kalması, bir "sipariş eylem" i akla getirmektedir..! Sparişi verenler malum..! Hadi adını söyleyeyim: ABD ve İsrail..! Maksatları İsrail'in Filistin'deki soy-kırım cinayetlerini meşrulaştırmak..!

Sonraki Haber Yükleniyor...