Şarjda patlayan batarya can aldı! Bina alevlere teslim oldu

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Londra’da Benthal Green semtindeki Corrnwall Caddesi’nde bir binada, şarj edilen elektrikli bisikletin bataryasından kaynaklanan büyük bir yangın çıktı. Bina kısa süre içinde alev topuna dönerken sekiz kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Korkunç olay dün gece geç saatlerde Londra’da bir apartmanda meydana geldi. Bir elektrikli bisikletin lityum bataryasının patlamasıyla başlayan yangın apartman sakinlerine facia anlar yaşattı.

Şarjda patlayan batarya can aldı! Bina alevlere teslim oldu - 1. Resim

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede binayı saran alevler sekiz apartman sakininin canına mal olurken, biri itfaiyeci olmak üzere onlarca kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Elde edilen bilgilere göre bir apartman sakini, olaya ilişkin yaptığı açıklamada yangına sebep olan kişinin  dairesinde 14 adet lityum pil sakladığını söyledi. Olaya ilişkin soruşturma sürerken elde edilen verilere göre, 2024 yılında başkentte 150'den fazla elektrikli bisiklet yangını kaydedildi.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...